• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Свій успіх фарбуєш ти!

Нещодавно студенти факультету іноземних мов мали чудову можливість оживити буденність пар та семінарів майстер-класом  під назвою "White Lab" («Біла лабораторія»), який проводила Чернецька Тетяна Іванівна, кандидат педагогічних наук, доцент, завідувач відділу інформаційно-дидактичного моделювання Національного центру "Мала академія наук України", керівник Всеукраїнського інноваційного освітнього проекту Малої академії наук України «РОЗКВІТ».  
Не дивлячись на щільний графік і обмеженість  у часі, автор цієї технології з перших же хвилин майстер-класу, створивши теплу і позитивну атмосферу, що сприяла обміну думками і досвідом та активній участі кожного, надихала нас своїм прикладом.
Проте Тетяна Іванівна не тільки надихала а й дивувала нас. Ви тільки уявіть, що фізичні закони про спектр (!) можуть допомогти краще зрозуміти структуру всього навчального процесу! Так, на прикладі сполучення основних кольорів спектру - червоного, синього та зеленого (ще відомого як RGB-модель), легко і просто пояснити взаємодію вчителя, учня і навчання.
Коли з теоріями було покінчено, ми перейшли безпосередньо до практичних завдань. Нам було презентовано декілька вельми цікавих посібників, у яких ми помітили досить креативний підхід як у зовнішньому, так і у внутрішньому обрамленні. Посібники були вдало проілюстровані, що робило їх скарбом для вчителя – а як інакше пробудити інтерес учня до виконання тієї чи іншої вправи? Правильно, зацікавити його чудовою ілюстрацією.
Ми отримали можливість познайомитися не тільки з ефективною технологією викладання іноземної мови у навчальних закладах, а й зазирнути одним оком у наше педагогічне майбутнє – адже усі ті прийоми, про які ми дізнались, без сумніву, стануть у нагоді на не такій вже і далекій педагогічній практиці.
Бойко Інеса
Група 302

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись