• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

Лекція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом

_003.jpg
3 грудня студентам І курсу факультету іноземних мов була прочитана лекція до Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом, який відмічається 1 грудня. Лекцію провела лікар-венеролог Кіровоградського обласного центру планування сім’ї  та репродукції людини.
Це була не просто лекція. Студентам були запропоновані ефективні поради як запобігти зараженню цієї жахливої недуги.
Студенти дізнались, що вірус імунодефіциту людини вперше виявили в 1983 році (лікарі Америки та Франції) і по сьогоднішній день науковці усього світу працюють над створенням ліків від цього вірусу.
З лекції студенти дізналися, що Україна посідає одне з перших місць з поширення ВІЛ у світі, а Кіровоград — одне з перших місць в Україні.
Ця приголомшлива інформація свідчить про те, що ми маємо якомога серйозніше поставитись до нашого здоров’я. Важливо здійснювати регулярні медичні огляди, уникати непродезинфікованих косметичних інструментів, уникати безладні статеві контакти, вчасно звертатися до лікаря при виявленні порушень у здоров’ї.
Необхідно пам’ятати про те, що здоров’я в кожної людини одне і кожен має відповідально ставитися до нього —тільки в такому разі наше суспільство (нехай і поступово!) стане здоровим та щасливим.
Студентка 11 групи
Нєдорєз Анастасія

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись