• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
filfak_logo

Факультет української філології, іноземних мов та соціальних комунікацій

"Іноземник": газета про наших студентів та їх факультет

Щаслива сімка:  7 випусків "Іноземника"

Журналістика, творчість та іноземні мови – поняття споріднені. Це доводять на практиці студенти нашого факультету, які взялися за цікаву й відповідальну справу – випуск газетиinoz.

Починалося все наприкінці жовтня 2008 року, коли у нас виникла думка започаткувати газету і випустити перший номер напередодні ювілею факультету. З’явилися оголошення про перші збори, настав той день. Зустрілися, познайомилися, почали обговорювати загальну ідею газети. Було багато пропозицій. Ми довго радилися, як назвемо наш вісник, і зупинилися на назві, що красномовно свідчить про наше походження. Її автором стала Ліана Солкарян з російського відділення факультету.

За цей час ми отримали необхідний досвід, краще зрозуміли суть газетярської справи. Склад редколегії відтоді поповнюється новими іменами. Дехто приносить свої творчі доробки і домовляється про публікації. Інші поки що обмежуються обережними запитаннями про умови «співпраці». Утім, можна констатувати: випуск перших двох номерів не залишився непоміченим. Отже, можемо записати до свого активу цю маленьку перемогу, а разом із нею й мотивацію до продовження нашої спільної справи.

Сьогодні ми готуємо восьмий випуск нашого вісника. Феномен цієї діяльності полягає в тому, що нам вистачає десяти хвилин розмови, аби розподілити завдання, вислухати ідеї і почати втілювати їх у життя. З цього моменту кожен готує певний обсяг матеріалу (вірші чи статтю), потім ми починаємо формувати сторінки і – нарешті! – віддаємо проект газети до верстки й друку. Допомагають нам у цьому викладачі факультету: Іваненко Н.В., Леонідов О.С. та Стасюк Б.В.

Час від часу ми проводимо виїзні засідання редколегії. Про наступний номер газети ми можемо поговорити в кав’ярні чи на льодовому катку. Там, у невимушеній обстановці, вдається жартувати й поглиблювати наше знайомство. Без цього, напевно, не буде міцного студентсько-викладацького осередку.

Принагідно хотілося б зазначити, що й колектив у нас вийшов чудовий. Ми почали краще розуміти один одного, відкрили для себе щось нове у тих, хто раніше так непримітно сидів із нами в одній аудиторії. І знаєте, це чудово! Тільки зараз розумієш, що студентське життя отримало іще один важливий компонент: відтепер у нас є не лише група, а й команда. А це, у свою чергу, свідчить про те, що ми на правильному шляху – на шляху до нових перемог і нових вражень.

Редколегія газети «Іноземник»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись