• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ВИКОРИСТАННЯ ОСВІТНІХ ЦИФРОВИХ ПЛАТФОРМ ДЛЯ ДИСТАНЦІЙНОГО НАВЧАННЯ ФІЗИКИ І АСТРОНОМІЇ У ЗАКЛАДАХ ФАХОВОЇ ПЕРЕДВИЩОЇ ОСВІТИ

Центральноукраїнський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка

Бевз Анна

Вже багато років у світі існує практика дистанційного навчання паралельно з традиційним аудиторним та класним навчанням. Та лише у 2020 році дистанційне навчання набуло ознак основної форми навчання.

В Україні дистанційне навчання до березня 2020 року використовувалось мало. Та пандемія, спричинена розповсюдженням гострої респіраторної хвороби COVID-19, стала поштовхом для переходу до дистанційного навчання, оскільки в Україні був запроваджений загальнонаціональний карантин [4].

Дистанційне навчання – сукупність технологій, що забезпечують доставку студентам основного обсягу навчального матеріалу, інтерактивна взаємодія студентів і викладачів у процесі навчання, надання студентам можливості самостійної роботи з навчальними матеріалами, а також у процесі навчання [3]. Інструментом для забезпечення дистанційного навчання є сучасні цифрові технології.

Детальніше

 

Додати коментар

Коментарі   
0 # Усатенко Діана 02.06.2020, 23:32
Розділяю думку автора. Дійсно, дистанційна форма навчання в деякій мірі зручніша для окремих видів робіт, зокрема, перевірки тестових завдань.
Відповісти
0 # Донець Наталія 30.05.2020, 16:16
Автор розкрив окремі елементи дистанційного навчання, які є дуже актуальними в нашому сьогоденні. Поділяємо точку зору автора, що використання Google Classroom є зручним у використанні як для вчителя (викладача), так і учня (студента).
Відповісти
0 # Медведовская Оксана 27.05.2020, 13:50
Повністю згідна з автором, веб-сервіс Google Classroom дійсно зручна платформа для організації навчання.
Відповісти
0 # Тихонова Анастасія 27.05.2020, 10:02
Практика дистанційного навчання існує то давно,але саме зараз всі глобально з нею зіштовхнулися.. Для забезпечення дистанційного навчання використовуються
різні освітні цифрові платформи..
Ця стаття дала змогу ознайомитись з більшим обсягом платформ для роботи на дистанційному навчанні..
Тому вона є актуальною в наш час!
Відповісти
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись