• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ФОРМУВАННЯ НАЦІОНАЛЬНО-ПАТРІОТИЧНИХ ЦІННОСТЕЙ У МАЙБУТНІХ ВЧИТЕЛІВ ТРУДОВОГО НАВЧАННЯ ТА ТЕХНОЛОГІЙ

Тетяна Куценко

Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка

Анотація. Стаття присвячена формуванню національно-патріотичних цінностей у майбутніх вчителів трудового навчання та технологій. Основні завдання освіти на шляху до розбудови національної школи полягають у створенні умов для виховання в молоді ціннісного ставлення до навколишньої дійсності та самої себе, активної за формою та моральної за змістом життєвої позиції. Органічне поєднання навчання та виховання в університеті дає можливість забезпечити підготовку висококваліфікованих спеціалістів, молодь, яка наділена глибокою громадянською відповідальністю, високими духовними якостями, патріотичними почуттями, є носієм найкращих надбань національної та світової культури, здатна до саморозвитку та самовдосконалення. Вивчення досвіду вчителів-новаторів сприяє визнанню духовної єдності поколінь; вихованню почуття патріотизму, відданості вчительській праці.

Ключові слова: національно-патріотичне виховання, вчитель трудового навчання, технологічний практикум, позанавчальна діяльність. 

Детальніше

Додати коментар

Коментарі   
0 # Світлана Єфіменко 19.04.2017, 10:50
Стаття є актуальною і цікавою. Розвиток патріотичних почуттів засобами декоративно-при кладного мистецтва є досить ефективним. Педагог-патріот в процесі професійної діяльності зможе виховати учнів-патріотів .
Відповісти
0 # Анастасія Шаховська 18.04.2017, 21:46
Стаття є актуальною, зважаючи на те що, професійна підготовка майбутнього фахівця трудового навчання передбачає не тільки
розвиток його розумових та творчих здібностей, але й засвоєння системи загальнолюдськи х, національно-пат ріотичних цінностей.
Відповісти
0 # Наталия Манойленко 18.04.2017, 18:50
Стаття є актуальною і цікавою!Аналіз та вивчення досвіду вчителів-новато рів який сприяє вихованню почуття патріотизму є сьогодні важливою складовою у формуванні національно-пат ріотичних цінностей у майбутніх вчителів трудового навчання.
Відповісти
0 # Трифонова Олена 18.04.2017, 10:20
Стаття цікава! Досить цінними є визначені автором особливості формування національно-
патріотичних цінностей у майбутніх вчителів трудового навчання та технологій
Відповісти
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись