• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ПРOЕКТНI ТЕХНOЛOГIЇ НАВЧАННЯ ФІЗИКИ НА ОСНОВІ РЕСУРСНОГО ПІДХОДУ

Суховірська Людмила

Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка (Кропивницький)

Згідно Державного стандарту базової та повної середньої освіти [1] здійснюється реформування освіти. Суспільство вимагає підвищення якості підготовки учнів до життя і уникнення навчання у освітніх закладах за усередненими показниками. Тому і відбувається пошук ресурсних інструментів побудови ефективного навчального процесу для масового навчання, які б гарантовано забезпечували успіх фахіця-педагога і випускника загальнооосвітнього навчального закладу. Необхідні такі дидактичні засоби, які б змогли перетворити навчання в специфічний технологічний процес із прогнозованим результатом.

Детальніше

Додати коментар

Коментарі   
0 # Олена 20.04.2017, 16:36
Насправді "ресурсний підхід" - це досить широке поняття, а у даній роботі це скоріше "ресурсно-орієн товане навчання"?
Відповісти
0 # Леся Журавська 19.04.2017, 08:40
Актуально. Викoристання проектних технологій на основі ресурсного підходу сприяє: пiдгoтовці учнів до самoстiйних наукoвих дoслiджень і забезпечує їх участь у наукoвo-
дoслiдних рoбoтах.
Відповісти
0 # Леся Журавська 19.04.2017, 08:38
Актуально. Викoристання проектних технологій на основі ресурсного підходу сприяє: пiдгoтувати учнів до самoстiйних наукoвих дoслiджень; забезпечити їх участi у наукoвo-дoслiдн их рoбoтах.
Відповісти
0 # Анастасія Шаховська 18.04.2017, 22:12
Навчання на основі ресурсного підходу акцентує увагу на здатність студента (учня) автономно навчатися, взяти на себе відповідальніст ь за власне навчання, розвивати свої потенціальні ресурси. Цікаво, інформаційіно, актуально!
Відповісти
0 # Трифонова Олена 18.04.2017, 00:57
Запропонована автором реалізація проектної технології у навчанні фізики з використанням ресурсного підходу є новим напрямком у методиці навчання фізики. На мою думку, варто продовжити дослідження в обраному напрямку, щоб довести їх ефективність. :zzz
Відповісти
0 # Дробін Андрій 15.04.2017, 08:48
Внесені цьогорічні зміни у програми з фізики навчальні проекти вимагають їх осмислення та проробки. Дана стаття дає певні уявлення як автор розуміє проблему. На нашу думку вельми цікаво.
Відповісти
0 # Вергун Ігор 12.04.2017, 11:39
Погоджуюсь з автором, що метод проекту мотивує дітей до навчання та фoрмує
навички ефективнoгo викoристання рiзних джерел даних при навчаннi фізики також
пiдвищення рiвня кoмунiкабельнoс тi.
Відповісти
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись