• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ВИКОРИСТАННЯ ТЕХНОЛОГІЇ BYOD ПІД ЧАС ВИВЧЕННЯ ФІЗИКИ

Вінницький державний педагогічний університет імені Михайла Коцюбинського

Семенюк Дарина, Колесникова Оксана , Нестерчук Сергій

В сучасному інформаційному суспільстві створюються умови для модернізації форм проведення різних видів занять з фізики. Інтенсивний розвиток інформаційно-комунікаційних мереж розширює дидактичні можливості організації і проведення навчальних фізичних досліджень. Одним із нових підходів у навчанні є підхід BYOD, який відноситься до технологій мобільного навчання. Використання цього підходу під час організації навчального фізичного експерименту сприяє включення учнів в активну дослідницьку діяльність, підвищенню інтересу до вивчення фізики, тим самим забезпечуючи формування предметної та ключових компетенцій учнів. Смартфон можна розглядати як засіб для реалізації технології BYOD під час навчання фізики. Він є визначальним чинником створення рівних умов доступу до навчальних програм, наукових матеріалів та мобільних додатків. 

Детальніше

Додати коментар

Коментарі   
0 # Світлана Каплун 05.12.2019, 12:14
Підтримуючи застосування технології BYOD, вважаю за необхідне звернути увагу саме на методологію використання мобільних пристроїв та на необхідність ґрунтовної підготовки вчителя до використання технології. Важливим є не лише технічна сторона справи, але й методика та прийоми відповідної організації навчання.
Відповісти
0 # Олег Царенко 27.11.2019, 10:00
Звичайно, що використання власних мобільних пристроїв для зацікавлення учнів даним предметом - це "+", бентежить тільки дійсно ті недоліки, які й автори бачать. Сучасне покоління дітей живе гаджетами і це, як доводять вчені, та й самі ми це бачимо, не на користь їх здоров*ю... Загалом же дана технологія має право на життя, як багато інших, аби дітей долучити до світу точних наук.
Відповісти
0 # Протасова Антоніна 26.11.2019, 12:09
Цей підхід зацікавить учнів та включить їх в активну дослідницьку діяльність. Цікава стаття,дякую.
Відповісти
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись