• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ОСВІТНЯ ПРОГРАМА КУРСІВ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ЯК ОСНОВА РОЗВИТКУ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ ПЕДАГОГА

УДК 378.37.001.08

КОРНІЛОВА Тетяна Борисівна -

завідувач лабораторіїзмісту та моніторингу якості післядипломної освіти

комунального закладу «Житомирський обласний інститут післядипломної освіти» Житомирської обласної ради, м. Житомир

ORCID ID 0000-0001-5730-9824

e-mail: [email protected]

Постановка та обґрунтування актуальності проблеми. Сучасні потреби розвитку суспільства в Україні диктують зміни освітньої стратегії: вітчизняна система освіти поступово інтегрує в єдиний європейській простір та потребує навчання впродовж життя. Тому особливої актуальності набуває проблема вдосконалення професійної компетентності педагогічних працівників в закладах післядипломної педагогічної освіти. В Законі України «Про освіту» компетентність характеризується як динамічна комбінація знань, умінь, навичок, способів мислення, поглядів, цінностей, інших особистих якостей, що визначає здатність особи успішно соціалізуватися, провадити професійну діяльність [1].

Детальніше

Додати коментар

Коментарі   
0 # Гаврилюк Ольга 22.04.2019, 15:16
Зміни в суспільстві зумовлюють зміни в освітньому процесі. Новий закон "Про освіту" грунтується на ключових компетентностях , серед яких - навчання впродовж життя. Тому питання підвищення кваліфікації у закладах післядипломної педагогічної освіти для розвитку професійної компетентності педагогічних працівників актуальне й варте уваги.
Відповісти
0 # Вакалюк Тетяна 15.04.2019, 09:23
Дана стаття написана на актуальну тематику, оскільки освітня програма розглядається як основа організації курсів та професійного розвитку педагогічних працівників Нової української школи в регіональних закладах післядипломної педагогічної освіти. Підтримую думку автора.
Відповісти
0 # Трифонова Олена 14.04.2019, 18:26
Ми живемо у дуже динамічний час. Коли інформаційні потоки весь час змінюються. Тому підтримую думку автора про актуальність проблеми підвищення кваліфікації у закладах післядипломної педагогічної
освіти для розвитку професійної компетентності педагогічних працівників.
Відповісти
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись