• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ТЕОРЕТИЧНІ АСПЕКТИ ФОРМУВАННЯ ПРОФЕСІЙНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТУДЕНТІВ ВНЗ В УМОВАХ СУЧАСНОЇ ОСВІТИ

Кіровоградський державний педагогічний університет імені Володимира Винниченка

Шаховська Анастасія

(Кропивницький)

Постановка проблеми. Проект Постанови Верховної Ради України «Про концепцію переходу України до сталого розвитку» наголошує, що нагальною потребою країни сьогодні є перехід суспільства до сталого розвитку, який передбачає собою здійснення комплексу взаємоузгоджених управлінських, економічних, соціальних, освітніх, екологічних заходів, спрямованих на зміну системи суспільних відносин на засадах довіри, толерантності, колегіальності, консенсусу, морально–етичних цінностей, якісного життєвого середовища, національних джерел духовності [1]. Науковці вважають, що освіта має бути початковим елементом трансформації суспільства до сталого розвитку, який буде забезпечувати потреби людства у можливостях втілювати свої уявлення про такий розвиток у реальність. Вона повинна надавати не тільки наукові й технічні знання, а й забезпечувати необхідну мотивацію, пояснювати і здійснювати соціальну підтримку для формування навичок та їх використання [2]. Актуальною проблемою освіти наразі є проблема підвищення рівня професійної компетентності майбутнього вчителя, який здатний впроваджувати нові технології в процес навчання та виховання, генерувати нові ідеї та втілювати їх в життя.

Детальніше

Додати коментар

Коментарі   
0 # Олена 20.04.2017, 16:47
Дуже слабка стаття, нічого не розкрито...
Відповісти
0 # Світлана Ніколайчук 19.04.2017, 23:15
Стаття написана на досить актуальну тему. Важливим і доцільним, на мій погляд, є те, що питання професійної компетентності розкриті автором у контексті концепції сталого розвитку суспільства.
Відповісти
0 # Сніжана Богомаз 19.04.2017, 11:10
Стаття є змістовною та актуальною. Інформативним є питання професійної компетентності студентів ВНЗ в умовах сучасної освіти
Відповісти
0 # Наталия Манойленко 18.04.2017, 19:09
Стаття є цікавою. Сьогодні однією з актуальних проблем освіти, є проблема підвищення рівня професійної компетентності майбутнього вчителя, здатного для впровадження нових технологій в процес навчання, що і було проаналізовано автором статті.
Відповісти
0 # Трифонова Олена 18.04.2017, 10:28
Стаття цікава і актуальна. Проблема формування професійної компетентності студентів потребує подальшого дослідження.
Відповісти
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись