• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ФОРМУВАННЯ ЕКОНОМІЧНОЇ КОМПЕТЕНТНОСТІ СТУДЕНТІВ ТА ФАХІВЦІВ ТЕХНІЧНИХ СПЕЦІАЛЬНОСТЕЙ У ПРОЦЕСІ РОЗРОБЛЕННЯ БІЗНЕС-СИМУЛЯЦІЇ ЕКОНОМІЧНОГО СПРЯМУВАННЯ

Дмитро Антонюк

Житомирський державний університет імені Івана Франка (Житомир)

Анотація. Стаття присвячена опису дослідження формування економічної компетентності студентів та фахівців технічних спеціальностей у процесі розроблення бізнес-симуляції економічного спрямування з тематики B2B E-Commerce (електронна комерція з форматом взаємодії «бізнес-бізнес»). У статті проаналізовано процес логічного дизайну та розробки бізнес-симуляції в розрізі впливу на формування економічної компетентності членів команди розробки проекту в частині тематики симуляції. Аналіз та узагальнення результатів спостереження за процесом розробки бізнес-симулятора та еволюцією економічних знань команди розробки дали змогу зробити висновок про ефективність використання процесу розробки бізнес-симуляцій економічного спрямування для формування економічної компетентності студентів та фахівців технічних спеціальностей. Команда розробки отримала знання та поглибила розуміння як простих економічних понять, таких як дохід, прибуток, собівартість, так і факторів, які впливають на оцінку інвестором успішності проекту в галузі електронної комерції.

Ключові слова: бізнес-симуляція, економічна симуляція, програмно-імітаційний комплекс, економічна компетентність, формування економічної компетентності. 

Детальніше

Додати коментар

Коментарі   
0 # Дмитро Антонюк 20.04.2017, 09:05
Шановний Валентине,

Дякую за Ваш відгук.

У відповідь на Ваше запитання можу зазначити, що в рамках наших попередніх досліджень зроблено висновки щодо доцільності використання симуляцій, що надають знання та формують уміння в рамках однієї економічної теми, концепції або закону. Можливість використання більш комплексних симуляцій з утриманням уваги і зацікавленості студентів на даний час є досить проблематичним.
Тому, описана в тезах система (B2B E-Commerce Simulation) буде доопрацьована на основі результатів експерементальн ого використання. Додатково в рамках тематики "E-Commerce" планується розробка B2C E-Commerce симулятора

З повагою,
Дмитро Антонюк
Відповісти
0 # Валентин Янчук 19.04.2017, 23:43
Змістовне викладення, дуже яскраві приклади.

Проте, було б цікаво взнати про подальший розвиток системи, особливо плани на наступні етапи формування економічних компетентностей .
Відповісти
0 # Тетяна Карпчук 19.04.2017, 16:52
Актуальна проблема, запропоновано сучасний метод її вирішення. Цікава стаття.
Відповісти
0 # Андрій Морозов 19.04.2017, 12:33
Формування економічних компетентностей особливо актуально для ІТ-спеціальност ей. Автор пропонує цікаву ідею щодо розробити розробки економічної симуляції (програмно-іміт аційного комплексу) з тематики B2B E-Commerce.
Відповісти
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись