• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

ЗАПРОВАДЖЕННЯ У НАВЧАЛЬНИЙ МАТЕРІАЛ ШКІЛЬНОГО КУРСУ ФІЗИКИ ПОНЯТТЯ АДИТИВНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

Дробін Андрій

Кіровоградський професійний ліцей побутового обслуговування
(Кропивницький)

Анотація. Стаття присвячена розгляду одного з найактуальніших понять сучасної прикладної науки – адитивні технології. У статті обґрунтовано об’єктивні передумови, перспективи розвитку та впровадження AF-технологій у світову економіку та побут, розглянуто рівень розвитку адитивних технологій в Україні та встановлено малодослідженість цієї проблеми у теоретичній науці та дидактиці фізики. Запропоновано введення у шкільний курс фізики на профільному рівні навчального проекту по вивченню адитивних технологій, в якому розкриті ключові положення основ адитивних технологій, а саме: сутність адитивних технологій; схему створення виробу за адитивною технологією; класифікацію технологій 3D-друку; фізичні принципи технологій 3D-друку; сфери застосування адитивних технологій; перспективи розвитку адитивних технологій; переваги та недоліки адитивних технологій. Стаття розкриває методичні основи впровадження адитивних технологій у шкільний курс фізики, пропозиції щодо подальших досліджень.

Ключові слова: шкільний курс фізики, методика навчання фізики, начальний проект, предметна компетентність з фізики, адитивні технології, AF-технології, 3D-друк, 3D-принтер, субстрактивні технології.

Детальніше

Додати коментар

Коментарі   
0 # Олена 20.04.2017, 16:18
Стаття сподобалась, проблеми підняті в ній - актуальні.
Відповісти
0 # Анастасія Шаховська 18.04.2017, 21:57
Запропонований навчальний проект вивчення
адитивних технологій у ШКФ на профільному рівні допоможе сформувати предметну компетентність з фізики та набути стійкі знання у світі сучасних
технологій, що є актуальним у наш час.
Відповісти
0 # Людмила Суховірська 18.04.2017, 20:21
Стаття актуальна. Запропоновані адитивні технології у ШКФ, на профільному рівні, допоможуть вчителю сформувати предметні компетентності.
Відповісти
0 # Трифонова Олена 18.04.2017, 00:35
Останнім часом досить багато уваги приділяється формам і методам навчання. При цьому часто поза увагою залишається зміст навчання. Тому вважаю, що піднята автором проблема змісту шкільного курсу фізики є актуальною.
Відповісти
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись