• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18

БІОТИЧНЕ РІЗНОМАНІТТЯ ТЕРИТОРІЇ СИНЮСЬКОГО МІЖРЕГІОНАЛЬНОГО ЕКОКОРИДОРУ НАЦІОНАЛЬНОЇ ЕКОМЕРЕЖІ УКРАЇНИ

Мирза-Сіденко В.М., Коваленко С.

Центральноукраїнський державний педагогічний університет

імені Володимира Винниченка

Синюський міжрегіональний екологічний коридор (СЕК) є частиною Південнобузького національного екокоридору, поєднаного з Галицько-Слобожанським і Дніпровським екокоридорами національної екомережі України. Отже, СЕК сполучає лісостепові та степові ландшафти, що зумовлює своєрідність біорізноманіття досліджуваної території. Виходячи з цього завданням проведеного дослідження було охарактеризувати біотичне різноманіття екомережі басейну р. Синюхи, зокрема видовий склад флори та фауни та здійснити картографічну візуалізацію територіального поширення видів флори і фауни, що перебувають під охороною МСОП, БЕРН, ЧКУ, СІТЕС.

Детальніше

Додати коментар

Коментарі   
0 # Тетяна Бондаренко 24.05.2020, 18:52
Публікація є науковою та цікавою. Чітко проаналізоване біотичне різноманіття території Синюського міжрегіональног о екокоридору,заз начено своєрідність рослинного покриву та різноманітність рослинних угруповань на території басейну річки Синюхи на південних відрогах Придніпровської височини в межах південного правобережного Лісостепу та північного правобережного Степу. Також проаналізовано трансформований рослинний покрив. Названі списки до яких включені види, що підлягають особливій охороні та створена карта.
Відповісти
0 # Валентин Вовк 16.03.2020, 13:58
Актуальна і наукоємка публікація. Синюський екологічний коридор відіграє важливу роль у підтримуванні зв'язкыв між рослинними і тваринними угруповуваннями степу і лісостепу. Бажано продовжувати важливу біогеографічну тематику досліджень території. Особливої уваги потребує доведення результатів досліджень до широкого загалу населення.
Відповісти
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись