Інструменти доступності

  • вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Обговорення проєкту змін до освітньо-професійної програми «Психологія (практична психологія)» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 053 «Психологія»

Обговорення проєкту змін до освітньо-професійної програми «Психологія (практична психологія)» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 053 «Психологія»

Обговорення проєкту змін до освітньо-професійної програми «Психологія (практична психологія)» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 053 «Психологія» галузі знань 05 «Соціальні та поведінкові науки» стосовно розширення спектру загальних компетентностей та їхнього врахування в освітніх компонентах та програмних результатах навчання.

11 жовтня 2024 року студенти разом із в.о завідувача кафедри психології та соціальної роботи Галушко Л.Я., доц. Мельничук І.Я., доц. Радул І.Г. обговорили проєкт змін до освітньої програми «Психологія (практична психологія)» першого (бакалаврського) рівня вищої освіти зі спеціальності 053 «Психологія» галузі знань 05 «Соціальні та поведінкові науки».

У процесі обговорення було погоджено додати загальну компетентність ЗК 12. Здатність ухвалювати рішення та діяти, дотримуючись принципу неприпустимості корупції та будь-яких інших проявів недоброчесності через освітні компоненти: «Права людини та громадянське суспільство в Україні», «Організація діяльності психологічної служби», «Вступ до спеціальності», «Психологія управління».

Попередньо студенти взяли участь у низці заходів. Зокрема, 26 вересня 2024 року студенти  долучилися до прямого ефіру на тему «Протидія корупції: досвід Латвії» на сторінці Facebook руху «Зе!Жінки». Послухали виступ Інес Войка, експертки з питань протидії корупції, засновниці та президентки «Transparency International Latvia». Під час ефіру студенти ознайомилися з антикорупційними заходами в Латвії, правовими та інституційними механізмами боротьби з корупцією, кроками на шляху до подолання корупції.

27 вересня відповідно до антикорупційної програми Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка студенти першого курсу взяли участь у профілактичному заході «Разом подолаємо корупцію», який провела Уповноважена особа з питань запобігання та протидії корупції, доцент О. Окопник «Разом подолаємо корупцію». Надзвичайно важливо, що сучасна молодь готова долучатися до антикорупційного руху та процесу побудови України без корупції.

Інформацію підготувала доц. Мельничук І.Я.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись