Інструменти доступності

  • вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Майбутні психологи та фахівці соціальної сфери відвідали Центр Життєстійкості

Майбутні психологи та фахівці соціальної сфери відвідали Центр Життєстійкості

11 вересня 2024 року майбутні психологи та фахівці соціальної сфери факультету педагогіки, психології та мистецтв ЦДУ імені Володимира Винниченка разом  із викладачами кафедри психології та соціальної роботи Мельничук І.Я. і Руденко Ю.Ю. відвідали Центр Життєстійкості.

На занятті учасники мали змогу розглянути важливість та актуальність проблеми стресу та стресостійкості, визначити власний емоційний стан, актуалізувати знання про стрес та стресостійкість, розглянути як стрес впливає на тіло, емоції, думки та поведінку людини та дослідити свій рівень стресостійкості.

Основна частина заняття була присвячена формуванню практичних навичок стресостійкості. Фахівчині Центру Життєстійкості провели для студентів тренінг «Формуємо стресостійкість». Учасники навчались справлятись зі стресом, спробували дихальні, тілесні техніки, зокрема такі як: «Дихання по квадрату»,  «Метелик», «Сокира», «Щоденник подяки», «Таємний таппінг», «Прогулянка по колу» та розглянули рекомендації щодо підвищення власного рівня стресостійкості.

Отримана інформація буде корисною та практичною для використання у повсякденному житті щодо формування стресостійкості.

Інформацію підготувала кандидат психологічних наук,
доцент І.Я. Мельничук

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись