• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Обласний форум «Креативні практики позашкілля Кіровоградщини в умовах сьогодення»

Обласний форум «Креативні практики позашкілля Кіровоградщини в умовах сьогодення»

22 вересня 2022 року, науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки та спеціальної освіти ЦДУ ім.В.Винниченка, із групи забезпечення магістерської програми «Позашкільна освіта», взяли участь в обласному педагогічному форумі позашкільників «Креативні практики позашкілля Кіровоградщини в умовах сьогодення» до Дня працівників закладів позашкільної освіти.

Організаторами форуму виступили Департамент освіти і науки Кіровоградської ОВА, Міжнародна асоціація позашкільної освіти - МАПО та комунальний позашкільний навчальний заклад Кіровоградський обласний центр дитячої та юнацької творчості.

Звернувшись з вітальним словом до учасників форуму Ельза Лещенко (директор департаменту освіти і науки Кіровоградської обласної військової адміністрації), та Олена Биковська (Президент Міжнародної асоціації позашкільної освіти, завідувач кафедри позашкільної освіти Національного педагогічного університету імені М.П. Драгоманова, доктор педагогічних наук, професор), відзначили важливу роль закладів позашкільної освіти в утриманні освітнього фронту та подякували педагогам-позашкільникам Кіровоградщини за їх самовідданість справі та їх педагогічну майстерність в умовах сьогодення.

Під час заходу спікери ділилися власними кейсами ефективної діяльності закладів позашкільної освіти, зокрема, реалізації завдань національно-патріотичного виховання в умовах сьогодення., та свіжими ідеями, щодо подальшого розвитку позашкілля, задля задоволення творчих потреб дітей та учнівської молоді, розвитку їх здібностей, соціалізації та самореалізації.

Доцент кафедри педагогіки та спеціальної освіти ЦДУ ім. В. Винниченка, кандидат педагогічних наук Інна Краснощок у своєму виступі поділилася позитивним досвідом співпраці кафедри із закладами позашкільної освіти області, щодо підготовки фахівців  для позашкілля за освітньою програмою магістерського рівня «Позашкільна освіта», реалізації спільної науково-дослідної діяльності по проблемах над якими працюють заклади позашкільної освіти, спільне проведення різних форумів, конкурсів, наукових конференцій, тощо. Інна Петрівна, також окреслила перспективні напрями поглиблення такої взаємодії в подальшому. З-поміж іншого було зазначено, що в рамках одержаної університетом ліцензії на здійснення підвищення кваліфікації педагогічних та науково-педагогічних працівників за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки, є можливість започаткувати підвищення кваліфікації працівників закладів позашкільної освіти.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись