• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

НЕЗВИЧАЙНІ ПЕЙЗАЖІ

24 березня 2017 року о 15 годині відбулося відкриття виставки творчих робіт «Пейзаж в нетрадиційних техніках». Відвідувачі виставки мали можливість ознайомитися з пейзажами створеними нетрадиційними способами та матеріалами, такими як: комп’ютерна графіка, паперопластика, малюнок на склі, малюнок кавою, розпис глазур’ю, колаж та інші.

Роботи в техніці «комп’ютерна графіка» виконали Кухаренко Наталія «Геометрія в пейзажі», Петречук Олена «Рідне місто», Геращенко Богдан «Пейзаж у трьох станах», Білоус Анастасія «Подих весни», Русіна Аліса «Зима» та Кошарова Юлія «Захід сонця». Митці представили різні за настроєм пейзажі: світлі та романтичні, стилізовано-геометричні та насичено-драматичні, які виконані за допомогою комп’ютерних графічних програм. Оскільки комп’ютерні програми допомагають створювати різні ефекти, від розмитих плям до чітких геометричних форм, а також прослідкувати перетворення одного і того ж сюжету у залежності від часу доби.

Роботи виконанні в техніці паперопластика дають можливість побачити багатоплановість композиції. Залежно від освітлення тіні від паперових деталей створюють різні світлотіньові малюнки. В такій техніці виконали роботи такі студенти як Петречук Олена «Музика лісу», Кухта Катерина «Нічна прогулянка» та Балах Дар’я «Лісова німфа».

На виставці представлені пейзажі, виконані за допомогою незвичних матеріалів: кавою і глазур’ю, а також різьблення на склі, малюнок на склі та пейзаж вишитий хрестиком. В таких техніках створили свої роботи Шахман Любов «Забутий ліс», Мкртчян Римма «За мотивами Ван Гога», Ростокіна Дар’я «Чарівний Несебр», Кухаренко Ірина «Руїни старого замку» та Свердлова Людмила «Замок в горах».

Роботу у власній техніці виконав студент 3 курсу Мостіпан Олег «Біля річки».

Має місце і традиційний олійний живопис, проте виконаний об’ємними густими мазками, сміливими яскравими кольорами, які мають на меті створення додаткових і незвичних ефектів та акварельний живопис виконаний з ефектом «кракле». В даній техніці працювали такі художники як: Мажара Анна «Ранок рибаків», Шкуренко Уляна «Гірський пейзаж», Мельниченко Карина «Нічний Львів», Кухаренко Ірина «Деревяна церква» та Кухаренко Анастасія «Шевченківський гай».

На виставці також представлені колажі Кухаренко Наталії «Міст» та Кондратенко Вікторії «Вітряк».

У виставці беруть участь митці різного віку та роду занять.

Організатор виставки – Кухаренко Наталія магістрантка мистецького факультету.

Виставка триватиме до 7 квітня 2017 року в інтернет-центрі ОУНБ ім. Д.Чижевського, який знаходиться за адресою: м. Кропивницький вул. Велика Перспективна, 24.

Інформацію надано мистецьким факультетом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись