• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Відкриття обласної виставки «Країна майстрів»

10 листопада 2016 року в Кіровоградському обласному художньому музеї відбулося відкриття обласної виставки «Країна майстрів» робіт декоративно-ужиткового мистецтва до Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва. Ця виставка започаткована як щорічний творчий звіт майстрів народного мистецтва області.

Спілка майстрів народного мистецтва України була створена в 1990 році з метою збереження декоративно-ужиткової спадщини та підтримки подальшого розвитку народного мистецтва.

Серед членів Національної спілки майстрів народного мистецтва України в Кіровоградській області є і викладачі Кіровоградського державного педагогічного університету ім. В. Винниченка: Лариса Гарбузенко, Лариса Кулініч, Юлія Малежик.

Цьогорічну виставку представляють 63 народних майстрів з 11 районів та міст області, які є зберігачами та продовжувачами кращих традицій українського народу. Цей перелік свідчить про значний потенціал майстрів Кіровоградщини, твори яких виконані в найрізноманітніших видах декоративно-ужиткового мистецтва. Народне малярство представили Лариса Гарбузенко та Юлія Малежик, кераміку представила Лариса Кулініч, витинанку – Олександра Дереновська. Радують своїми творчими роботами і випускники мистецького факультету. На виставку представили свої роботи, виконані в техніці витинання, Оксана Гарбузенко, Ольга Кравченко, Вікторія Резніченко, Інна Русецька, Кристина Шпак. Олена Добровольська взяла участь у виставці, як ткаля. Захоплює активність сьогоднішніх студентів. Так витинака студентки четвертого курсу мистецького факультету Ірини Правдіної зайняла достойне місце в експозиції.

З вітальним словом до майстрів звернувся перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко: «Захід показує наскільки талановиті митці у нас на Кіровоградщині. Ми підійшли до фінального кола створення обласного осередку Національної спілки майстрів народного мистецтва, безпосередньо, у Кропивницькому, щоб офіційно заявити про ті творчі задуми, які ми маємо».

Під час урочистостей за сумлінну працю та з нагоди відзначення Всеукраїнського дня працівників культури та майстрів народного мистецтва департамент культури, туризму та культурної спадщини Кіровоградської обласної державної адміністрації нагородив грамотою Ларису Гарбузенко, подяками Ларису Кулініч та Юлію Малежик.

Поза всякими сумнівами, подібні виставки сприяють духовному збагаченню громадян і стають міцним фундаментом для зростання культурних традиції Кіровоградщини.

Інформацію надано мистецьким факультетом

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись