• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Пізнавальний тренінг «Startup»

14 березня в науковій бібліотеці КДПУ відбувся тренінг із розробки проектів соціальної дії. Цей тренінг був орієнтований на студентів випускних курсів, магістрантів, аспірантів та молодих науковців. Серія тренінгів із проектного менеджменту "Startup" (розробка проектів соціальної дії) є одним із етапів проекту «Open space», який відбувається за підтримки Британської ради в Україні в межах програми «Active citizens».

На початку тренінгу учасники мали можливість познайомитись один з одним у цікавій формі: кожен представляв себе, а саме, чим може бути корисний, написавши свій статус та певні особистісні якості. Цікаво було слухати, оскільки учасники тренінгу були різними – від наукових керівників та викладачів до студентів.

Наступним етапом тренінгу був асоціативний ряд, що полягав у підборі характеристик до слова «проект». Присутні записували свої думки, а потім всі разом визначали, що включає в себе це поняття. Таким чином, була можливість зрозуміти суть проектної діяльності, в чому полягає її завдання, які цілі реалізовує, на що може бути спрямована, і як безпосередньо організувати проект.

Яскравим елементом даного тренінгу був перегляд відеороликів про існуючі проекти не лише в Україні, але й закордоном. Учасникам пропонувалося визначити факти, які зображувались, виявити мету побаченого та емоційне навантаження. Завдяки такому виду роботи можна на прикладі проаналізувати діяльність існуючих проектів, побачити актуальні проблеми та їх вирішення. Ми ознайомилися з проектом «Ed Camp Ukraine на спільність» про популяризацію діяльності вчителів та їх професійну реалізацію. Також з проектом «The Ukrainians», в якому йшлося про видатних українців, приклад яких служить землякам. І завершував перегляд глобальний проект «TED X», зміст якого в обміні ідеями між людьми, здобутками та успіхами. Після таких прикладів народжуються нові ідеї, виникають творчі задуми, що можуть змінити світ на краще.

На завершення тренінгу учасники поділились на дві групи. Кожна група отримала завдання: створити за короткий термін свій власний проект, придумати йому назву, визначити суть проекту, мету, ресурси, цільову аудиторію та, звичайно, як його реалізувати. Обидві групи впоралися на відмінно, представивши дійсно актуальні проекти, що в майбутньому матимуть місце в громадській діяльності.

Отже, тренінг пройшов на найвищому рівні. Панувала доброзичлива атмосфера, присутні дізнались багато нового та корисного. Хочеться висловити подяку організатору даного тренінгу соціальної дії Ірині Ткаченко, яка надзвичайно цікаво організувала цю діяльність. Наш сьогоднішній девіз: «Дій локально, думай глобально!» Тож, вперед до здійснення нових ідей!

Заремба Валентина, студентка 38-ї групи
факультету педагогіки та психології

Інформацію надано медіа-групою «Університетський меридіан»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись