• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Стажерська практика

5 квітня 2012 року пройшла звітна конференція із стажерської практики студентів 4 курсу напряму підготовки: 6.010106. Соціальна педагогіка, додаткової спеціальності: 6.030103 Практична психологія за участі керівників практики Кравцової Т.О. та Доннік М.С. (кафедра педагогіки початкової освіти та соціальної педагогіки), а також методиста з бази практики притулку для неповнолітніх дітей «Надія» Кучма О. О.

Комплексна інтегрована професійна практика-стажування тривала 6 тижнів, протягом яких студенти працювали у «Дитячому будинку «Наш дім»; «Навчально-виховному об’єднанні» «Загальноосвітній школі-інтернаті І-ІІІ ступенів з утриманням дітей-сиріт та класами для дітей зі зниженим зором – центрі позашкільного виховання»; у Кіровоградському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді; Кіровоградському обласному центрі соціально-психологічної допомоги, у притулку для неповнолітніх дітей «Надія»; Кіровоградському дитячому будинку інтернатного типу для дітей дошкільного та шкільного віку з компенсуючими групами «Барвінок»; у спеціальній загальноосвітній школі № 2 та у Районному центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Добровеличківської районної державної адміністрації.

Практиканти здійснили індивідуальне соціальне обстеження, консультування клієнта та склали соціально-психологічний портрет особистості. Крім того, розробили і провели низку творчих соціально значущих заходів (тренінгових занять, інтелектуально-пізнавальних ігор, заходів позаурочної виховної роботи тощо), спрямованих на профілактику та подолання негативних явищ у соціальному середовищі.

Виступи на звітній конференції супроводжувалися презентаційними матеріалами студентів, що підтверджували якість та рунтовність виконаної роботи, а також професійну компетентність майбутніх фахівців.

Крім того, рунтовну роботу провели практиканти Кіровоградського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Бондаренко І., Голуб О., Дмитренко Н., Гуліда Х., Козуля М., Мазур М., що в межах проекту «Волонтерських тренінгових груп «Мистецтво бути здоровим та щасливим» розробили систему заходів щодо підтримки чотирьох складових життя особистості: фізичного, психологічного, духовного та соціального здоров’я.

Адміністрації всіх закладів соціального спрямування задоволені роботою практикантів та висловлюють надію на майбутню співпрацю з ними наступного року.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись