• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

У ПОШУКУ НОВИХ ВРАЖЕНЬ

У ПОШУКУ НОВИХ ВРАЖЕНЬ

«Найбільше вражень від пленеру мені принесло єднання з природою, – поділилася своїми думками про пленер студентка першого курсу Ніконова Христина. – Неможливо передати цю неймовірну атмосферу, коли ти прокидаєшся в чотири години ранку, виходиш швиденько на вулицю, закутаний в теплу ковдру. Або згадати нашу подорож на острів Березань: це було захопливо: походити катакомбами покинутого військового бункеру, відчути атмосферу безлюдного острову. Пленер залишився в моїй пам’яті як цікава подорож, завдяки якій я отримала не лише нові враження, але й нові навички, досвід та нові теми для розвитку власної творчості».

Свій літній пленер студенти першого курсу (група МР17Б) проходили на березі Чорного моря, в селі Лугове, Миколаївської області. Сходи і заходи сонця, різні стани моря – чудовий стимул для творчості.

Завдання навчальної художньо-творчої практики «Пленер» передбачали вивчення й дослідження довколишнього середовища й передачу своїх вражень від довкілля за допомогою засобів образотворчого мистецтва. Пошук і вибір мотиву для зображення, підбір матеріалів для втілення задуму, удосконалення власних умінь і навичок роботи в техніці акварельного живопису, застосування різноманітних графічних матеріалів – основні завдання пленерної практики студентів першого курсу.

Об’єктами зображень слугували небо і море, дерева, квіти, хмари і хвилі, птахи, комахи, тварини, все, що оточує людину і є звичним. Але, в залежності від стану і настрою людини, всі звичні речі можуть набувати незвичного чарівного звучання і вигляду. І завдання художника – знайти і передати звучання барв природи за допомогою власних творів. Задля цього студенти першого курсу прокидалися зі сходом сонця, ловили мерехтливі миті світу природи і вчилися фіксувати образи природи у власних зображеннях.

«Враження від пленеру захоплюючі, це були дні наповнені яскравими пейзажами та теплими емоціями. Спочатку було важкувато вставати з самого ранку на схід сонця, але це було того варте: яскраві кольори неба, на якому от-от мало з’явитися сонце, ніжні відтінки синього, оранжевого, малинового – це дуже захопливе враження. Дякуємо нашій групі за гарну компанію. 24-та – ви найкращі!!!» такими позитивними відгуками поділилися Безугла Марина та Василенко Вікторія.

Етюди і зарисовки – це гарний спогад про літо проведене на березі моря. Запрошуємо всіх на перегляд пленерних робіт до Художнього салону нашого міста.

 

 

Інформацію надано мистецьким факультетом
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись