• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

«МИСТЕЦТВО ВОГНЮ»

«Мистецтво вогню» – виставка творчих робіт художньої кераміки студентів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну відкрита для перегляду на мистецькому факультеті ЦДПУ ім. В.Винниченка (І поверх, напроти деканату).

Кераміка – мистецтво дивних перетворень. Звичайний, непримітний матеріал, в руках майстра набуває виразної форми, ошатно декорується, висихаючи, набуває певної міцності. І зовсім незбагненні зміни відбуваються вже в печі... Саме вогнем загартовується матеріал і створюються незбагненні декори.

Кераміка, як вид декоративно-прикладного мистецтва, поєднує у своїх творах декоративну і утилітарну функції. Проте, художня кераміка нашого часу в своєму формотворенні часто виходить за межі утилітарних функцій і завдяки яскраво вираженій образотворчості набуває рис унікальних станкових творів. Мистецтво кераміки – нескінченний простір для творчого експериментування з формою, фактурою, декором, кольором...  Процес роботи над керамічним твором – це постійний рух, розвиток ідеї, зміни, перетворення в матеріалі, неочікувані ефекти... Звісно, що таке захоплююче дійство не могло  залишити байдужими і наших студентів.

Представлена сьогодні в стінах мистецького факультету ЦДПУ ім. В.Винниченка експозиція присвячена саме цьому мистецтву дивних перетворень. Дана виставка є своєрідним творчим звітом наполегливої роботи студентів, випускників минулих літ, кафедри образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету та викладача кераміки, члена НСХУ, Кулініч Лариси Олександрівни.  Представлені роботи демонструють інтерес до стилізації, вміння спостерігати і схоплювати найхарактерніше, прагнення володіння художньою мовою кераміки. Кожен виріб – це результат глибоких пошуків, наполегливої ​​праці та співпраці, бо часто саме у співпраці народжуються чудові ідеї та проекти.

Інформацію надано мистецьким факультетом
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись