• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

ALLA PRIMA: майстерня керамічної скульптури

Майстерня керамічної скульптури працювала під керівництвом старшого викладача кафедри Л.О.Кулініч. Студенти мистецького факультету вчили бажаючих спробувати себе в ролі скульптора та створити свій маленький художній твір або річ ужиткового характеру за допомогою глини, такого матеріалу, який завжди цікавить відвідувачів заходу ALLA PRIMA. Ця майстерня стала особливо привабливою для дітей, які вже знайомі з пластиліном, але були зацікавлені спробувати створити щось з нового для них матеріалу.

Студенти залюбки допомагали гостям виставки оволодіти даною технікою, демонстрували особливості роботи з глиною, розповідали про її пластичні властивості та про кінцевий процес виготовлення керамічного твору. Метою саме цього майстер-класу було ознайомлення відвідувачів з керамікою та її виразними можливостями, що можна було побачити на невеличкій виставці керамічних творів студентів факультету. Занурення в атмосферу творчості, де діти і дорослі могли навчитись відчувати фактуру матеріалу, форму та об’єм, пізнання секретів гончарного ліплення відбувалось в теплій та дружній обстановці. В результаті заняття учасники отримали гарний настрій, віру у власні сили, задоволення від творчого процесу, новий досвід та неповторний витвір мистецтва.

Майстер-клас з керамічної скульптури ще раз продемонстрував, що проведення таких заходів, у яких є можливість творчого самовираження, сприяє розширенню уявлень людей про сучасну художню культуру та форми художньо-естетичної діяльності, а також формуванню в майбутніх педагогів уявлень про можливості розвитку творчого потенціалу.

Кошарова Юлія, студентка ІІІ курсу художньо-графічного відділення мистецького факультету

Інформацію надано мистецьким факультетом
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись