• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

ALLA PRIMA: майстерня пленерного живопису

Багато людей мріють хоча б раз у житті відчути себе художником і створити щось цікаве власними руками. ALLA PRIMA завжди надає таку можливість усім бажаючим. Майстерня пленерного живопису була дуже жвавою та корисною як для споглядаючих, так і для тих, хто приймав у ній участь.

Мета її проведення полягає у тому, щоб чомусь навчити художників-початківців та заохотити до цієї справи інших людей. Предметом уваги починаючих живописців в цьому році був натюрморт, складений із простих, але яскравих предметів. Навколо нього стояли студенти першого, другого та третього курсів з етюдниками, до них підходило багато зацікавлених людей, деякі спостерігали за процесом, проте більшість виявила бажання спробувати намалювати композицію самостійно. Студенти, немов справжні викладачі, розповідали про форму та колористику натюрморту, давали поради з приводу того, як змішати потрібний колір, або з чого треба починати роботу фарбами. Ті, хто малював, мали змогу забрати свою роботу з собою. Від цієї майстерні відходили усміхнені не тільки діти, а й дорослі.

ALLA PRIMA у цьому році була неймовірно яскравою та цікавою. Насолоду від її проведення отримали не тільки звичайні перехожі, які стали учасниками акції, а й ті люди, хто в черговий раз проводив цей захід. Це неймовірний досвід для студентів – майбутніх учителів – спробувати свої сили в ролі вчителя та відчути себе справжнім художником. Безсумнівно, ALLA PRIMA завдала гарний початок місяцю жовтню, який щойно розпочався.

Аліна Русіна, студентка ІІІ курсу
художньо-графічного відділення мистецького факультету

Інформацію надано мистецьким факультетом
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись