• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

День художника відсвяткували з великою радістю та насолодою

Святкування тижня Мистецького факультету, а також Дня художника в цьому році ознаменувалося подією, що відбулася 7 Жовтня на Театральній площі міста Кропивницького. Це місце найкращим чином відповідає призначенню – бути центром пропагування мистецтва в місті Кропивницькому.

Традиційний захід ALLA PRIMA організований кафедрою образотворчого мистецтва та дизайну мистецького факультету ЦДПУ імені В.Винниченка, його метою стало прагнення показати роботу Мистецького факультету за певний період, ознайомити містян з особливостями роботи художника і спрямувати молодь з творчими схильностями до навчання на мистецькому факультеті університету. Головним завданням великої культурної акції, якою є ALLA PRIMA, завжди є залучення населення міста до поширення творчості, виявлення її важливого значення в житті людини шляхом демонстрування майстер-класів у різних напрямах образотворчого мистецтва.

В заході брали участь викладачі та студенти мистецького факультету, а також всі бажаючі долучитися до творчого руху: діти, дорослі та молоді люди. На ALLA PRIMA були представлені різні творчі майстерні, серед яких – майстерня розпису по склу, малювання пастеллю, майстерня гравюри, майстерня скульптури, навчання натюрморту гуашшю, створення копії роботи майстра. Крім цього, відвідувачі мали можливість придбати результати вільної творчості студентів у мистецькій крамничці, переглянути курсові та випускні кваліфікаційні роботи, а також роботи з пленерної практики студентів та випускників кафедри образотворчого мистецтва та дизайну. Дійство супроводжувалося виступами організаторів мистецького руху, чудовим концертом студентів відділення музичного мистецтва.

Кожним майстер-класом керував викладач-організатор і прикріплена до нього група студентів, що в середньому мала у складі 5-6 чоловік. Наприклад, майстернею розпису по склу займалася доцент кафедри Л.В.Гарбузенко, під її керівництвом студенти ІІІ курсу підготували всі необхідні матеріали для роботи, доступно пояснювали принципи творчого процесу. Варто зауважити, що, незважаючи на відносну простоту роботи, бажаючих взяти участь було безліч, при чому серед них були і маленькі діти, і дорослі люди. Всі вони із захватом створювали свої чудо-мотиви за прикладом українського художника Івана Приходька. В результаті творча майстерня поповнилася півсотнею чудових, унікальних робіт, по-своєму особливих, індивідуальних і чарівних, а в якості бонусу ще й щасливими емоціями всіх учасників. Подібне доручення до творчості людей, які ніколи цим не займалися, має гарні наслідки для загального розвитку кожної людини, а також для формування майбутніх бажань створити щось прекрасне власними руками. Розуміння, що прекрасне покращує життя, приходить саме в тої час, коли людина бачить у своїх руках зроблену нею чудову річ.

ALLA PRIMA в черговий раз втілила у життя всі поставлені цілі і завдання, внаслідок проведеної події всі, хто долучився до дійства, отримали незабутні враження, стали ближчими до світу мистецтва, стали його частиною. Мистецький факультет знов зміг привернути увагу жителів міста до своєї діяльності. Про це свідчать відгуки багатьох гостей мистецького руху, які зауважили, що цьогорічна ALLA PRIMA відбулася на вищому рівні організації, стала прикрасою останнього теплого жовтневого дня і створила багато чудових вражень у всіх, хто відвідав цей захід.

Світлана Кравченко, студентка ІІІ курсу
О.І.Кириченко, доцент кафедри образотворчого мистецтва та дизайну

Інформацію надано мистецьким факультетом
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись