• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Натхнення, яке приходить кожного літа. Пленер в Одесі

За традицією та за навчальним планом художньо-графічного відділення мистецького факультету студенти ІІ курсу, 23(І) групи, проходили літню практику «Пленер». Разом із викладачем Малежик Юлією Миколаївною, студенти прийняли рішення відвідати прекрасне і у всіх «ракурсах» творче – м. Одеса. Вибір був не випадковий, саме тому, що студенти ІІ курсу за програмою мали ознайомитися із колоритом і архітектурними особливостями іншого міста, а Одеса, як найкраще для цього підходила. Тут є все: і відповідна мистецька атмосфера, і вражаюча архітектура, історичні пам’ятки, музеї, характерні одеські квартали, цікаві та доброзичливі люди.

Наприкінці практики ми ділимося враженнями з вами:

«Це місто подарувало можливість подивитися один на одного з іншого боку, давши багато яскравих емоцій і вражень, моментів які запам’ятаються на довго. Ця подорож зблизила нас і нагородила цінними знаннями які ми отримали, серед людей різних характерів і різних способів життя. Ця практика навчила виділяти головне із загальних мас, адже гуляючи вуличкам такого чудового міста, ми стали робити акценти на тому, чого раніше не помічали. Там було стільки красивих місць які тягнули до себе як магніти, що попри те, що це була практика, нам вдалося відійти від усіх буденних проблем і насолодитися мистецтвом відвідуючи парки, вивчаючи різні архітектурні стилі, відвідуючи музеї, картинні галереї і професійну оперу, таким чином наш інтерес до оточуючої середи протягом всього часу не згасав».

«Подорож в місто Одеса ще більше розвинула нашу уяву, яка дає нам рух, а рух, як нам усім відомо, це життя. Сподіваюсь, що в нашому житті буде ще багато таких же приємних моментів, які розширюватимуть наш кругозір і мотивуватимуть нас на удосконалення своїх умінь та навичок».

«Це літо для мене видалось досить цікавим та дивовижним. Питання про те, куди нам з групою їхати на пленер вирішилось досить швидко, адже ми всі хотіли в Одесу.

Зібравшись вночі на пероні, ми вели свої розмови про нові можливості, які тепер відкрилися перед кожним із нас. По дорозі мене не покидало хвилювання про те, скільки нового я відкрию для себе за час цієї поїздки та як це вплине на моє світобачення.

Після того, як ми прибули до місця призначення та трішки відпочили, викладач повела нас у саме серце міста, щоб показати нам ту чудову архітектуру, яку ми мали потім відображувати у своїх замальовках.

Ця невеличка прогулянка дала нам досить багато вражень, але це був лише початок. Особисто мене захопило те, що у багатьох новобудовах все ж залишився відбиток старовинних мотивів. Вся ця атмосфера дивувала та надихала, і з кожним днем ми занурювались в неї все глибше. Нам пощастило потрапити в Оперний театр – справжню перлину міста Одеса. Там перед нами розгорнулось прекрасне дійство. Професійна гра акторів та їх харизматичність  навряд чи залишила когось у залі байдужим.

Також, ми мали змогу побачити картини старих майстрів у музеї «Західних та Східних мистецтв». Це була дуже корисна для нас, як майбутніх художників, екскурсія, яка нас змотивувала для того, щоб скоріше взяти до рук олівці та пензлі та почати творити.

Відвідуючи музеї і театри, гуляючи по старовинних одеських вулицях, відчуваючи просолене повітря моря, йдучи з набережної, ми мали змогу зрозуміти почуття одеситів, їх менталітет, історію їх традицій, образ думок. 

Це місто пахне морем та сяє сонцем. Воно ніби лунає сміхом та на наскрізь просочене творчістю. Саме тому в ньому було дуже приємно працювати та культурно розвиватись».

«Неймовірна архітектура Одеси заохочувала до відточування навиків малюнку та живопису. Завдяки злагодженій роботі та чітко продуманому плану дій, ми встигли подивитися найвизначніші місця Одеси. Кожен з нас отримав естетичну насолоду споглядаючи архітектуру старого міста, та захоплювалися неймовірними спорудами нового часу».

Отже, пленерна практика стала гарним продовженням навчального року і дала гарний поштовх для подальшої навчальної та творчої роботи.

Інформацію надано мистецьким факультетом
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись