• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

БЛАГОВІСТ

5 квітня 2018 року у відділі мистецтв ОУНБ ім. Д. І. Чижевського, на передодні Великодня, в чистий четвер, коли всі очікують дива, кафедра образотворчого мистецтва та дизайну презентувала Всеукраїнську виставку художніх творів "Благовіст".

Вперше виставка набула статусу Всеукраїнської оскільки її організовували викладачі та студенти Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка, Криворізького державного педагогічного університету, Косівського інституту прикладного та декоративного мистецтва Львівської національної академії мистецтв, Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди. Основним мотивом виставки є зображення птахів. Саме на свято Благовіщеня, на передодні якого відбулося відкриття, особливого значення надавали птахам. Їх випускали на волю, щоб співали, Бога прославляли та просили щастя-удачі тому, хто їх випустив.

Представлені твори виконані у різних техніках декоративно-прикладного мистецтва. Ткаченко Роман, Цепа Тетяна, Слющенко Вікторія, Костюк Дар'я, Савочка Людмила, Прокушкіна Анна, Кравченко Світлана, Балах Дарина, Антощенко галина, Русіна Аліса, Заїкіна Олена, Заремська Ольга, Кошарова Юлія представили на огляд роботи виконані в техніці "холодний" батик. Вперше в такому заході взяли участь з декоративним розписом першокурсники Лелека Юлія, Данілов Олег, Дзядик Софія, Безугла Марина, Ревва Ксенія, Ніконова Крістіна, Стогодюк Станіслав, Василенко Вікторія. Найбільшу кількість робіт представила четвертокурсниця Шкуренко Уляна. ЇЇ роботи пахнуть літом і звучать пташиним співом. Нижник Катерина презентувала фрагмент фотозони для факультету історії та права. На виставці експонується кераміка Єрьоміної Людмили та Гребенюк Валерії. Гарною традицією виставок є участь викладачів кафедри образотворчого мистецтва та дизайну поруч з роботами студентів. Серед таких викладачів – Лариса Гарбузенко, Любов Гусєва, Юлія Малежик, Лариса Кулініч.

Виставка надає можливість побачити чим живуть та як мислять художники Слобожанщини, Подніпров'я та Гуцульщини, а також зрозуміти, що для творчості та спілкування, насправді, не існує кордонів. Роботи Новікової Катерини, Остапенко Ірини (ХНПУ ім. Г. С. Сковороди), Голуб Ірини (КДПУ) показують майстерне володіння технікою петриківського розпису. Новітнє та традиційне прослідковується у роботах студентів КУДПМ та КІПДМ ЛНАМ Патращук Мирослави, Бойчук Марти, Сівохи Анни. Високий професіоналізм своїми роботами підтвердили викладачі вузів-організаторів Ігор Барановський, Володимир Томашевський, Наталія Чен, Роман Юсипчук.

Об'єднавшись з Гуцульщиною, Слобожанщино та Придніпров'ям "гріємо" та зазиваємо весну, остаточно боремо зиму, випускаємо своїх птахів з надією на мир, злагоду та плідну творчість.

Бажаємо Вам відчуття весни в душі та тепла від спільної творчості

Інформацію підготувала Лариса Гарбузенко, доцент кафедри образотворчого мистецтва та дизайну

Інформацію надано мистецьким факультетом
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись