• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

СВІТ НАВКОЛО НАС: ЕТЮДИ І ЗАРИСОВКИ

СВІТ НАВКОЛО НАС: ЕТЮДИ І ЗАРИСОВКИ

Відкриття: 9 жовтня 2018 о 13:00

у приміщенні Художнього салону за адресою: В.Перспективна 46/91

Перебіг процесу формування творчої особистості буде більш успішним за умов активної і різноманітної творчої діяльності. Художньо-творча практика «Пленер» відноситься до творчої діяльності, хоча важливим його компонентом є натура. Особливим фактором розвитку художньо-образного мислення є взаємодія з природою. Вона розвиває творчу думку, збагачує уяву, надихає на творчу діяльність. Така робота сприяє розширенню індивідуальних здібностей та збагачує різноманіття технік і прийомів зображення. Саме тому значна увага в навчальній роботі з образотворчого мистецтва приділяється навчальній художньо-творчій практиці «Пленер».

Відкриття виставки навчальних робіт це важливий крок на шляху творчості кожного студента. Представлена експозиція демонструє знання отриманні студентами І курсу під час проходження навчальної художньо-творчої практики «Пленер», яка є важливою й невід’ємною ланкою освітньо-професійної підготовки майбутніх фахівців: художників та вчителів образотворчого мистецтва, що забезпечує глибокі навчально-освітні знання з циклу художніх дисциплін.

Програма пленерної практики студентів передбачає роботу за трьома основними важливими напрямками: живопис, рисунок та композиція.Навчально-творча робота над живописним зображенням на пленері передбачає набуття знань щодо закономірностей зміни живописного образу предметів під впливом освітлення. Навчально-творча робота над графічним зображенням на пленері спрямована на опанування знань відповідних закономірностей лінійної і повітряної перспективи, особливостей освітлення, знання теоретичних засад рисунку, особливостей візуального сприйняття людиною довколишнього світу. Розділ композиції в програмі пленеру передбачає виконання композиційних завдань, самостійний збір матеріалу для роботи над майбутньою композицією. Завданням пленерної практики є не тільки зображення і вивчення будови і структури природних форм, а й їх аналіз з метою трансформації і використання в процесі власної творчої діяльності. Досвід художника збагачується в процесі роботи над природними формами надаючи арсенал засобів для вираження творчої думки, художнього образу.

На пленерній практиці постають наступні завдання:

  • розвиток глибинної просторової орієнтації, здатність сприймати натуру в трьох вимірі і передавати її на зображенні у двох вимірі на площині;

  • розвиток цілісного сприйняття натури з урахуванням загального тонового і колірного стану освітлення; уміння знаходити великі колірні й тональні співвідношення, витримувати тональний і колірний масштаб;

  • розвиток творчої уяви – здатність створювати художні образи засобами образотворчого мистецтва.

Підсумком навчально-творчої діяльності студентів є виставка, яка демонструє результати творчої праці. Організація подібних виставок зорієнтована на розкриття і самоствердження особистості та індивідуальності кожного студента. Такі підсумкові виставки навчальних робіт дають змогу викладачам і студентам побачити результати навчання, поповнити свою скарбничку творчих ідей, набратися нових вражень.

Тож, запрошуємо до перегляду та насолоди у Художній салон (В.Перспективна 46/91) 9 жовтня о 13.00 на виставку творчих робіт студентів вже ІІ курсу!

Організатори виставки:

к.п.н., ст. викладач Малежик Ю.М.,

викладач Гусєва Л.Г.

 

Інформацію надано мистецьким факультетом
Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись