• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

«АБЕТКА ТВОРЧОСТІ» – ПЕРША ВИСТАВКА НАВЧАЛЬНИХ РОБІТ СТУДЕНТІВ ІІ - ІІІ КУРСІВ З ДИСЦИПЛІН «КОМПОЗИЦІЯ» І «ФОРМОУТВОРЕННЯ»

23 березня у приміщенні Художнього салону відбулося відкриття виставки навчальних робіт студентів ІІ-ІІ курсів, де представлено експозицію, що демонструє знання отримані в процесі вивчення дисциплін «Композиція» і «Формоутворення», які є важливою та невід’ємною ланкою освітньо-професійної підготовки майбутніх учителів образотворчого мистецтва, підготовки художників і дизайнерів.

Серед навчальних робіт, представлених студентами на виставці, є: площинна та об’ємно-просторова композиція, модульна композиція у формоутворенні, комбінаторика, стилізація, трансформація, конструювання, біонічна форма, паперопластика, колаж.

Роботи з формоутворення, здебільшого, виконано з паперу, картону, який найкраще відтворює не лише конструкцію і тектоніку виробу, а й передає пластичність ліній і форм. Наприклад, цікавими є роботи Катерини Кухти, які виконано з фанери: композиція «Слон», «Олень». Паперова багатошарова композиція з підсвіткою, заглиблює глядача у світ міського середовища. Олег Мостіпан представив на виставку роботи з композиції і формоутворення у певному стилі, що об’єднані єдиною тематикою. Роботи вийшли досить неординарними та сучасними. Микола Хворост виконав роботи з певних завдань «Біонічна форма. Муха» і «Переріз у паперопластиці» із графічною витонченістю і досконалістю. Також було представлено чимало робіт у техніці колаж: К.Кухти, О.Мостіпана, Д.Сафошкіної, А.Русіної, Д.Балах та іншіх.

Організація подібних виставок зорієнтована на розкриття і самоствердження особистості та індивідуальності кожного студента, виявлення не лише практичних умінь, а й художнього образу конкретного завдання. Такі підсумкові виставки учбових робіт дозволяють викладачам і студентам не тільки побачити результати навчання, але й поповнити свою скарбничку творчих ідей, набратися нових вражень.

Організатори виставки і керівники навчальних проектів:

к.п.н., ст. викладач Малежик Ю.М.,
к.п.н., ст. викладач Пунгіна О.А.

Інформацію надано мистецьким факультетом

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись