• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Кроки до майстерності

Студенти 18 та 21 груп факультету педагогіки та психології з викладачами-доцентами Афанасьєвою Л. І., Потєхою Л.І. відвідали у Художньому музеї моновиставу заслуженого актора Кіровоградського академічного обласного українського музично-драматичного театру ім. М. Л. Кропивницького Юрія Жеребцова "Нерв" (за мотивами поезії С. Єсеніна).

Ця вистава проводилась в рамках низки ювілейних творчих вечорів, присвячених 65-річчю актора та другому театральному сезону "Театр у музеї", започаткованого Кіровоградським обласним художнім музеєм.

Майбутні педагоги і психологи не тільки долучилися до мистецтва художнього слова, а й мали можливість спостерігати за технікою мовлення, виразністю, майстерним володінням інтонацією, дикцією, темпом і тембром голоса, контактом з аудиторією.

Перегляд акторської гри Юрія Жеребцова з наступним аналізом на практичних заняттях особливостей авторської інтерпретації психологічного та жанрового складників вистави є тим необхідним наочно-дидактичним матеріалом, який сприяє формуванню у студентів критичного мислення, виразного мовлення, асоціативно-мовленнєвої культури, досвіду красномовства та культури мовлення.

Одним із видів роботи на пррактичних заняттях передбачено:

  • виступи студентів з аналізом професійної гри з погляду техніки мовлення;
  • аналіз окремих аспектів застосування актором засобів красномовства;
  • формування висновків щодо засобів етико-культурного впливу мистецтва на формування духовності майбутніх педагогів та психологів.

Організатори – доценти кафедри методик дошкільної та початкової освіти Афанасьєва Л. І., Потєха Л.І.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись