• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Участь у форумі «Молодіжні ініціативи»

19 – 20 квітня 2017 року в місті Миколаєві відбувся форум «Молодіжні ініціативи» у якому взяли участь студенти факультету педагогіки та психології: Яна Амурова, Інеса Сергата, Ольга Щурова та кандидат педагогічних наук, ст.викладач Марія Сергіївна Доннік.

Організатори заходу – кафедра соціальної роботи, управління і педагогіки Чорноморського національного університету імені Петра Могили разом з громадською організацією «Майстерня добра» та за підтримки Швейцарського бюро співробітництва в Україні – провели форум на високому рівні.

На пленарному засіданні учні та студенти представляли власні проекти. Зокрема, ми мали можливість ознайомитися із соціальними проектами учнівської молоді Миколаївської області. Кращі учні запропонували шляхи розвитку учнівської громади, спрямували увагу на згуртування класних колективів, організацію змістовного дозвілля, розвиток творчих здібностей тощо.

Студентські соціальні проекти містили новаторські ідеї та неординарні підходи до вирішення соціальних проблем представників «групи ризику» та сучасного студентства. Аудиторії були представлені проекти «Smart university», «Інвалідність не обмежує. Ні дискримінації», «Опіка над сиротами та неповносправними дітьми», «Соціалізація сиріт, неповносправних та глухих дітей», «Освіта долає бар’єри», «З досвідом у майбутнє», «Dream Big», Школа лідерів «Перезавантаження», «Моя сім’я – моя фортеця», «Чесні фонди. Твори добро ефективно!», «Актуалізація водного спорту», «Маленький крок назустріч світлому майбутньому» тощо.

Робота у малих групах дозволила поділитися і обмінятися досвідом студентського самоврядування, цікавими задумами та пропозиціями. Також перед учасниками виступали експерти, серед них поетеса Ольга Сквірська, менеджер проектів «Агенції розвитку Миколаєва» Євгенія Дулько та багато інших.

Крім того, познайомилися із Українською Академією Лідерства, яка діє за підтримки Адміністрації Президента, Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, Міністерства освіти і науки України та партнерів на локальному рівні. Ініціатором створення та керівником Української Академії Лідерства є Роман Тичківський.

Організатори УАЛ ставлять перед собою мету: згуртувати молодих людей з високим потенціалом до лідерства і дати їм найкращу підготовку, інструменти для розвитку, глибоке розуміння власної національної ідентичності, бажання бути корисним своїй державі, усвідомлення та реалізацію своїх талантів.

Зазначений Форум надав можливість ознайомитися із видами соціальних проектів, що реалізуються в межах України та отримати досвід взаємодії із представниками громадських державних організацій та Української Академії Лідерства.

Матеріали підготувала
студентка 58 групи Амурова Яна

Інформацію надано факультет педагогіки та психології"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись