• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Весна в Країні Чудес

Знаєте, як на факультеті психології та педагогіки шукають весну? А ми вам підкажемо. Щорічно в актовій залі Центральноукраїнського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка проводиться інсценування казок для дітей у рамках проекту “Свято для дітей”, яке проводиться у межах співпраці із  базовими школами міста ( у цьому році для дітей ЗОШ 34 - ліцей "Сучасник"). Студенти вивчають курс "Методика виховної роботи", а навчає їх викладач кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти Андросова Наталя Миколаївна. Метою є формування компетентностей творчого вчителя, здобуття досвіду учасника масового заходу, засвоєння методики організації ігрової діяльності з учнями початкових класів, отримання емоційного задоволення від акторської роботи та закарбування в пам'яті безтурботного та креативного студентського життя.

Казкові образи, вдалий грим та костюми, креативний сюжет, веселі ігри й танці, темпераментна гра акторів — це все створює неймовірну атмосферу. Перший досвід виступу для дитячої аудиторії (близько 70 глядачів) запам'ятається надовго,  перші кроки становлення у професії, перший позитивний "стрес" і "психотравма" — допомагають перебороти страх та адаптуватися.

“Особливо надихає самостійність майбутніх вчителів у такому проекті, коли студенти самі розробляють сценарій та думають над костюмами, а ти тільки допомагаєш та радиш. Приємно спостерігати за практичним втіленням теоретичних знань, формуванням компетентностей студентів”, - поділилася враженнями Наталя Миколаївна.

Інформацію надано медіа групою "Університетський меридіан"

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись