• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

«ПЕРШІ ДНІ В ШКОЛІ» МАЙБУТНІХ УЧИТЕЛІВ ПОЧАТКОВИХ КЛАСІВ

Нещодавно студенти третього курсу факультету педагогіки і психології пройшли педагогічну практику «Перші дні в школі», основною метою якої є  ознайомлення з особливостями періоду адаптації дитини до нових умов у перший тиждень її перебування у школі.

Своїми враженнями від першої практики діляться студенти 31 групи Демкович Інна та Горпинко Ксенія: «Ми не очікували такого шквалу позитивних емоцій. Звичайно, з дітьми, які тільки переступили поріг школи, важко працювати, адже вони ще не призвичаїлися до шкільного життя. Але коли до тебе підходить маля, довірливо ділиться своїм маленьким секретом  чи просто прохає тебе про допомогу, це неможливо передати словами. Ти для дітей – взірець у всьому, вони прислухаються до твоєї думки. Ми впевнені, що професія вчителя – найкраща у світі!»

Гончарова Дарина та Горобець Ірина відразу знайшли спільну мову з маленькими першокласниками: «Дітки в нашому першому  класі просто дивовижні! Вони розповідали нам купу цікавих історій з власного життя, знайомили зі своїми батьками та ділились своїми враженнями про школу. Натомість, ми охоче допомагали їм впоратися зі шнурками на взутті,  бантиками  на голові, олівцями в пеналі та книжками в портфелі. Це були незабутні миті!»  

 Байбароша Олена, Гаріфулліна Анастасія впевнилися, що зробили правильний вибір щодо майбутньої професії: «Наше знайомство з вчителем відбулося за день до свята Першого дзвоника, саме тоді, коли найбільше  була потрібна наша допомога. Ми переконались, що підготовка до першого уроку – нелегка справа, адже стільки справ потрібно зробити вчителю. І ось настало свято, ця радісна мить для малечі. У всіх на обличчі сяє усмішка, щасливі дитячі голоси у класі. Ніколи не забудемо, з яким захоплюючим поглядом діти дивилися на вчителя, з яким бажанням вони виконували його завдання.  Професія вчителя – хоч і нелегка справа та вимагає  максимальної віддачі, але дуже важлива та захоплююча. Вдячні погляди маленьких учнів залишаться в нашому серці назавжди!»

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись