• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Свято хорової музики на підтримку миру «Молитва вустами дітей»

23 квітня в Кіровограді вперше відбулося обласне Свято хорової музики на підтримку миру «Молитва вустами дітей». Концертну програму Свята складали виступи та творчі відеопрезентації дитячих та юнацьких хорових колективів дитячих музичних шкіл, шкіл мистецтв, загальноосвітніх шкіл та музичного училища. У Святі брало участь 15 хорових колективів з Кіровограда, Новоукраїнки, Олександрії, Новомиргорода, Петрово та Нової Праги.

Одним з учасників дійства був хор педагогічної практики Кіровоградського музичного училища «Зоринка», в якому співають одні з кращих студентів факультету педагогіки та психології – Заремба Валентина та Заремба Альвіна.  Для студентів КДПУ ім.В.Винниченка, як майбутнім педагогам та психологам, ця подія є знаковою. Адже це свято дає змогу об’єднатися людям, та просити про мир на рідній землі. Кожен голос, що лунав цього дня, є часточкою великої сили, яка оберігає нас.

InyE9tnEWwA

Головною подією Свята стала реконструкція духовного гімну України «Боже великий єдиний» в авторській версії для дитячого хору 1885 року основоположника української класичної музики Миколи Лисенка на вірші відомого письменника і громадського діяча Олександра Кониського.

 Даний твір виконувався зведеним хором учасників на відкритті в храмі Благовіщення Пресвятої Богородиці й закритті заходу в концертній залі Кіровоградського музичного училища. Копія оригінального рукопису композитора надана Музеєм Миколи Лисенка (м. Київ).

rL IyRVv1aM

Також у контексті свята відбувся флешмоб «Бажаю тобі, Україно…» та етнотолока – весняні забави та ігри від фольклорного колективу Кіровоградського музичного училища. Діти із захопленням взялися водити хороводи та співати фольклорних пісень. Колективи мали змогу ближче познайомитись один з одним та подружитися.

Свято вдалося  на відмінно. Хочеться висловити подяку всім людям, які доклали зусилля для організації цього прекрасного заходу. Миру всім людям та нашій рідній Україні!

TnGyr7f6Srs

Заремба Валентина,
студентка факультету педагогіки та психології, 38 група

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись