• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Міжвузівська студентська науково-практична конференція «Психологія особистості: традиції та сучасність», присвячена 120-річчю з дня народження Л.С. Виготського

15 квітня 2016 року на факультеті педагогіки та психології Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка відбулася міжвузівська студентська науково-практична конференція «Психологія особистості: традиції та сучасність», присвячена 120-річчю з дня народження Л.С. Виготського.

Метою зібрання став обмін сучасними досягненнями теоретико-методологічних та практичних проблем загальної, вікової та педагогічної психології; поширення проблематики прикладних досліджень у сфері психології розвитку у контексті наукової спадщини Л. С. Виготського.

Ініціатором конференції виступила кафедра практичної психології за підтримки деканату факультету педагогіки та психології. В її організації та проведенні взяли участь студенти та викладачі КДПУ імені В. Винниченка, ВДНЗ «Криворізького національного університету».

Учасників привітали: провідний фахівець відділу міжнародних зв’язків зі студентської науки КДПУ імені В. Винниченка, кандидат фізико-математичних наук, доцент Чінчой О.О.; декан факультету педагогіки та психології, кандидат педагогічних наук, професор Рацул А. Б.; завідувач кафедри практичної психології, кандидат психологічних наук, доцент Горська Г.О., відповідальний за науково-дослідну роботу студентів факультету педагогіки та психології, кандидат психологічних наук, старший викладач Куліш В. І.

З доповідями на пленарному засіданні виступили студенти - відмінники нашого факультету: Антонова Аліна «Життєвий та науковий шлях Л.С.Виготського», Сергата Інеса «Розвиток особистості підлітка засобами корекційно - виховного впливу»; Волчанська Ярослава «Особливості психологічної корекції негативних емоційних станів».

Продовженням конференції була робота секцій: «Культурно-історичні аспекти розвитку психології як науки», «Сучасні проблеми реалізації принципу розвитку в навчанні та психологічній практиці», «Практична психологія формування особистості на різних етапах онтогенетичного розвитку», «Практична психологія розвитку особистості».

Цікавими та актуальними були виступи студентів, в яких висвітлювались можливості реалізації ідей Л. С. Виготського на сучасному етапі розвитку теоретичної та практичної психології. Зокрема, студенти розкрили психологічні аспекти використання спадщини видатного ученого в контексті таких проблем, як: надання психологічної допомоги дітям дошкільного, молодшого шкільного та підліткового віку, у вирішенні проблем особистісного становлення підлітків та юнаків, здійснення психолого-педагогічного впливу з метою корекції психічного розвитку та психологічної підтримки вихованцям навчальних закладів.

Під час виступів студенти продемонстрували обізнаність та глибокі знання з психології. Їх промови вирізнялись мистецтвом подачі матеріалу з використанням мультимедійного обладнання, за допомогою якого вони демонстрували таблиці, графіки, діаграми, малюнки, уривки із фільмів, тощо. Всі доповіді викликали жвавий інтерес та обговорення учасниками конференції. Також матеріали відповідей були рекомендовані до друку в збірці публікацій за результатами конференції «Психологія особистості: традиції та сучасність».

За підсумками роботи конференції студентам були вручені сертифікати.

Висловлюємо вдячність всім учасникам науково-практичної конференції «Психологія особистості: традиції та сучасність», присвяченої 120-річчю з дня народження Л.С. Виготського та сподіваємося, що досвід участі у цьому заході сприятиме творчим пошукам і професійному зростанню майбутніх психологів.

Інформація надана кафедрою практичної психології
Фото Ірина Радул

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись