• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Громадянський шлюб: за чи проти

Чи маєте ви власну точку зору щодо «громадянського шлюбу»? У суспільстві сформовано безліч поглядів та стереотипів із приводу цього явища. Представники церкви, закону та держави навколо шлюбного питання зчиняють справжні баталії та палкі дискусії. Студенти та викладачі КДПУ ім. В. Винниченка також вирішили долучитися до розгляду суперечливого та гостро соціального питання, за запрошенням КОДТРК, а саме «Ток-шоу «МИ». Намагався з’ясувати всі сторони питання в присутніх  харизматичний ведучий Дмитро Кобець.

У студії гаряче дискутували: Куліш Віктор Іванович – кандидат психологічних наук, старший викладач кафедри практичної психології, Джоган Валентин – аспірант кафедри практичної психології, Любов Руденко – студентка 5 курсу, майбутній соціальний педагог, факультет педагогіки та психології, Анастасія Шашкова – студентка 4 курсу, майбутній юрист, факультет історії та права, також висловлював погляди на шлюб та його реєстрацію зі сторони православної церкви отець Андрій.

Мабуть, кожній людині є, що висловити щодо проблеми «громадянського шлюбу», але в студії домінували професійні обґрунтування поняття «шлюб», «сім'я», «духовна зрілість». Чому важливо для суспільства «державна реєстрація» кохання та спільних відносин? Як впливає офіційний стан на відповідальність партнерів один до одного, до майбутніх дітей. Чи, дійсно, є незахищеними партнери в правовому полі, залежно від печатки РАГСУ? Які психологічні мотиви спонукають закоханих до відмови узаконювати свої відносини або чому суспільство змушує прийти до сміливого рішення та побратися перед лицем Бога та держави?

Чим закінчилося висловлювання власних думок та поглядів про цю сторону суспільних відносин, ви можете дізнатися, переглянувши ток-шоу «МИ» на каналі Кіровоград, або в архіві на сайті КОДТРК. Слідкуйте за ефірами, поважайте і любіть своїх обранців незалежно від форми реєстрації вашого кохання!

Джоган Валентин

Інформацію надав факультет педагогіки та психології

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись