• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Наші студенти на тренінгу «STUD ACTIVE»

Нещодавно у Кіровоградському національному технічному університеті проходив тренінг для представників органів студентського самоврядування та активних студентів Кіровоградської та Черкаської областей. Міністерство освіти і науки України спільно з провідними молодіжними студентськими організаціями очолили серію тренінгів, які є актуальними для ОСС.

img 01

Студенти факультету педагогіки та психології не втратили можливості  дізнатися як стати самодостатнім та дієвим студентським самоврядуванням, отримали практичні навички щодо участіу вдосконаленні організації навчального процесу, реалізації студентських проектів, створення студентських медіа. Також дізналися про те, як забезпечити прозорість  діяльності вищих навчальних закладів та протидії боротьби з корупцією.

«Тренінг хоч і зайняв досить великий проміжок часу, та це того вартує», – запевняють студенти. До того ж для цікавого, справедливого та змістовного життя на факультеті студрада в кінці тренінгу розробила план змін, який презентувала студентам інших вишів.

img 02

Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих і корисних фактів із тренінгу.

А Ви знали?

Якщо в гуртожитку перевіряють Вашу кімнату без Вашої згоди…Чи законно це?

Гуртожиток –ваш дім, тому, згідно ст. 30 Конституції України  «Не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду. У невідкладних випадках, пов'язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину, можливий інший, встановлений законом, порядок проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду і обшуку. Тож перевірка має відбуватися при Вас та за Вашої згоди».

Якщо у Вас в гуртожитку була  кімната з ремонтом, але раптом Вас переселяють у  приміщення із погіршеними умовами. Чи законно це?

Ні. У разі непередбачених обставин та з поважних причин студенти, які проживають у гуртожитку, можуть бути переселені до іншої кімнати або гуртожитку за рішенням адміністрації гуртожитку (студентського містечка) без погіршення умов проживання.

Чи маєте Ви право запрошувати гостей до гуртожитку?

Відвідувачі мають право перебувати в гуртожитку з 8-00 до 23-00. При вході до гуртожитку відвідувач пред'являє черговому документ, який засвідчує особу, і реєструється в книзі відвідувачів. Студент, який проживає в гуртожитку, зобов'язаний особисто зустріти відвідувача, залишити перепустку черговому гуртожитку і провести відвідувача при його виході з гуртожитку.Відповідальність за своєчасний вихід з гуртожитку відвідувачів і дотримання ними правил внутрішнього розпорядку покладається на студентів, які їх запросили.

 Будьте обізнані.Якщо виникли питання, не бійтесяїх поставити, адже в університеті є чимало людей, котрі залюбки можуть допомогти. Знайте свої права та не забувайте про обов'язки.

Віолета Відінєєва,
студентка факультету педагогіки та психології 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись