• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Студенти відвідали музей Василя Сухомлинського

img 0224 вересня 2015 року за ініціативи кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти  КДПУ ім. В. Винниченка відбулася Всеукраїнська студентська науково-практична конференція « Вивчення та впровадження в навчально-виховний процес середньої та вищої школи педагогічних ідей Василя Сухомлинського». В рамках конференції студенти мали змогу відвідати педагогічно-меморіальний музей Василя Сухомлинського

Після приїзду до с.м.т. Павлиш студенти вшанували пам’ять видатного педагога покладанням квітів до пам’ятника. Директор музею Ткаченко Зоя Юріївна ознайомила студентів з педагогічною частиною музею та розповіла про життєвий шлях і педагогічну діяльність педагога. Велике враження на відвідувачів справила меморіальна квартира Василя Олександровича з його величезною бібліотекою. Оглядаючи робочий кабінет вченого, студенти почули цікаву розповідь про роботу Сухомлинського як директора школи, який починав свій робочий день о 4-й годині ранку, працюючи над рукописами своїх статей та книжок. А о 8-й годині вже стояв на ганку школи, зустрічаючи дітей, котрі прийшли на заняття.

Студенти мали змогу переглянути документальний фільм про особливості роботи педагогічного колективу Павлиської школи, яку очолював Василь Сухомлинський. Познайомилися з архівними документами, зокрема  із записами видатного педагога про відвідувані уроки вчителів.

Із доповіддю "Слово про Василя Сухомлинського" виступила доцент І. Г. Баранюк. Студентка 2-го курсу Горобець Ірина повідомила присутнім цікаві відомості про педагогічну діяльність відомого педагога. Після екскурсії музеєм студенти прослухали доповіді Катерини Кот («Уроки мислення на природі Василя Олександровича Сухомлинського») та Голинської Світлани («Виховання молодого покоління педагогів на засадах ідей В.О. Сухомлинського»), взяли участь в їх обговоренні.

По закінченні конференції студенти виготовили і презентували стінгазету про незабутню поїздку в Павлиську середню школу.

Інформацію підготувала Баранюк І.Г.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись