• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Звіт 58 група

img 019 та 10 вересня студенти – психологи V курсу факультету педагогіки та психології взяли участь у семінарі «Миротворення в Україні: роль жінок». Захід мав на меті об’єднати думки різних жінок з усіх регіонів України, та розробити єдину концепцію дії, спрямовану на врегулювання конфлікту на Сході. Студенти Омельяненко Тетяна, Левченко Яна, Фіщук Марина, Франчук Аня, Назаренко Світлана, Ковальова Марина та аспірантка кафедри практичної психології Семенюк Марія поділились своїми враженнями від семінару.

«Отриманий нами досвід дав зрозуміти, що жінки з усієї країни бажають одного – МИРУ! Ми змогли з перших вуст почути про ті жахи, які відбуваються в зоні АТО, та про проблеми з якими стикались, та стикаються переселенці.

Організаторам даного заходу вдалось розглянути такі питання, котрі сприяли активному обговоренню кожного з учасників безпосередньо. Протягом цих двох днів на семінарі було розглянуто теми: «Конфлікт та примирення крізь призму родини», «Як жінки можуть вплинути на встановлення миру на Донбасі», «Спільні цінності як основа миру в Україні» та «Діалог, як база для побудови довіри та миру». На початку зібрання мало форму колективного обговорення дискусійних запитань, в наступному етапі семінару форми роботи змінювалися і мали вигляд тренінгових занять, при цьому кожен з учасників мав змогу не тільки висловити свою думку, але й отримати зворотній зв'язок. На закінчення всі висловлювали свої враження, побажання, та переживання щодо проведеної програми.

Вважаємо, що такі заходи є дуже корисними для налагодження доброзичливих, толерантних стосунків між жінками усіх регіонів України.  Вони сприяють налагодженню миру та взаєморозуміння».

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись