• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

У світ дитинства разом із поетом!

news 2015 06 10 09 32Вже традиційними стали на факультеті педагогіки та психології зустрічі з кіровоградським дитячим поетом, членом спілки письменників України, автором понад десяти збірок творів для дітей – А. Г. Чернишем.

На початку червня цього року вони відбулись із студентами-випускниками 53 групи стаціонарного та 44 групи заочного відділення. Зустріч була організована доцентом кафедри методик дошкільної та початкової освіти Горською О. О. у межах вивчення дисциплін «Методика викладання української мови», «Методика розвитку рідної мови» та «Методика навчання української мови в дошкільних закладах з російською мовою викладання».

Анатолій Григорович Черниш презентував випускникам факультету – майбутнім вчителям початкових класів та вихователям дошкільних закладів, твори для дітей про оточуючий світ, природу, тварин, птахів; про дітей, їхні стосунки, взаємини; ставлення до природи; гумористичні твори.

В авторському доробку поета, окрім віршованих творів, значна кількість малих жанрів, доступних для дітей дошкільного та молодшого шкільного віку – загадки, скоромовки, примовки, лічилки, використання яких буде доречним на уроках у початковій школі: у період навчання грамоти як дидактичний матеріал для роботи над звуковимовою; під час проведення словникової роботи – розкриття значення нових слів, в роботі з синонімами, антонімами, багатозначністю слова; на уроках позакласного читання з метою розширення кола читання молодших школярів; для проведення позакласної роботи.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись