• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Участь професора Омельяненко С.В. у роботі Міжнародної наукової конференції

На початку червня 2013 року у м. Варна (Болгарія) відбулася ІХ Міжнародна конференція "Стратегія якості у промисловості та освіті", на якій її учасники поділилися досвідом підвищення ефективності якості в освіті та промисловості.

Зокрема, викликала інтерес всіх присутніх доповідь кандидата технічних наук, професора, віце президента Української спілки якості Янишевського Олександра Едуардовича на тему "Кайдзен – стратегія менеджменту". Стратегія менеджменту, яка розроблена в Японії, передбачає, що відбувається неперервне вдосконалення, в яке залучаються всі – від керівників до всіх виконавців, що вимагаються особисті зусилля від всіх і кожного, що із виробництва потрібно прибрати непотрібність, нерівномірність і необрунтованість.

З проблем якості освіти учасники конференції ознайомилися із особливостями інтеграції вищої освіти і науки у вищих навчальних закладах Росії, узагальненою моделлю організації та проведення навчально-виховного процесу в ВНЗ з метою забезпечення якості освіти на рівні не нижче заданого, із вирішенням проблеми кадрового забезпечення системи управління якістю вищої освіти в України і контексті європейського досвіду, із шляхами реалізації стратегії індивідуального підходу у вищій освіті, деякими методами контролю якості підготовки фахівців та ін.

Матеріали про проведення Міжнародної конференції підготувала учасниця конференції кандидат педагогічних наук, професор кафедри соціальної педагогіки та психології Омельяненко Світлана Віталіївна

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись