• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Волонтерський рух студентів-художників

Волонтерський рух студентів-художників

Волонтерський рух студентів-художників у часи війни – це унікальний феномен, що виник в Україні під час збройного конфлікту. Це розповідь про роль майбутніх митців у підтримці та піднесенні духу народу, який переживає трагічні часи війни.

Для нас, студентів ФППМ, групи МР21б, майбутніх художників, волонтерський рух продовжується розписом у громадському просторі KROP:HUB. Перший досвід у стінописі, як і перше замовлення, ми отримали від заступниці начальника Кіровоградської ОВА, засновниці KROP:HUBу Катерини Колтунової. Стінопис під час війни стає потужним засобом вираження, який підвищує моральний дух, поширює патріотичні ідеї, привертає увагу до соціальних і політичних питань.

Ідеєю оформлення частини простору було створення килиму за фрагментами орнаментів українських килимів. Його метою було показати, що мистецтво під час війни не тільки прикрашає середовище, але й служить важливим інструментом для консолідації суспільства, підвищення бойового духу та поширення патріотичних настроїв. Він також виконує роль альтернативного медіа, через яке художники можуть висловлювати свої думки та емоції, доносячи їх до широкої аудиторії.

Сподіаємось, що наш розпис у часи війни стане важливим елементом культурного опору та суспільного діалогу, надаючи можливість висловлюватися тим, хто, можливо, не має інших платформ для цього.

Інформацію підготувала Софія Тимошенко
Розписували разом з Larisa Garbuzenko

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись