• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Відкриття Дошки пам’яті

12 травня 2012 року на психолого-педагогічному факультеті відбулося відкриття Дошки пам’яті ректору Кіровоградського державного педагогічного університету імені Володимира Винниченка (2011- 2012 р.), заслуженому працівнику культури України, професору, кандидату педагогічних наук Завіні Віталію Івановичу.

Вступне слово сказав декан психолого-педагогічного факультету, професор Рацул А. Б., який розповів про життєвий шлях та наукові досягнення професора Завіни В. І. На відкритті Дошки пам’яті ректор КДПУ ім. В. Винниченка, професор Семенюк О. А. сказав слова вдячності за вклад професора Завіни В. І. в процвітання університету. Рідні професора Завіни В. І., його син Роман та дружина Ірина Валеріївна, подякували за чуйні, щирі слова та пам'ять про Віталія Івановича.

Дошку відкрили учні професора Завіни В. І. – Спінул Наталія та Ващенко Володимир.

Віталій Іванович для більшості з нас був не тільки ректором, але й другом.

Дивно, але ця людина могла дружити з людьми різними за віком, статусом, вдачею. Він завжди був готовий допомогти в скрутний момент, дати пораду. І навіть тоді, коли допомогти було неможливо, ставало легше від усвідомлення того, що тебе вислухали та зрозуміли.

А ще Віталій Іванович був вчителем за покликанням. Зі студентів мало хто знає про те, що він мріяв стати саме вчителем початкових класів. За сімейною традицією він вступив до КІСМу і, провчившись там один рік та склавши дві сесії на «відмінно», прийшов до КДПІ ім. О. С. Пушкіна й почав навчання на педагогічному факультеті.

Він пройшов шлях професійного становлення від вчителя початкових класів у Созонівській ЗОШ до ректора КДПУ імені Володимира Винниченка. Може тому, що Віталій Іванович спробував себе в різних ролях, він розумів усіх: і студентів, і викладачів, і технічний персонал. Для кожного в нього вистачало теплого слова, часу, посмішки.

Учителі не помирають, вони залишаються в думках і справах своїх учнів, а учнів у Віталія Івановича було багато. Він мріяв зробити наш університет найкращим в Україні. Якщо ця мрія буде втілена в життя, це буде найкращим пам’ятником Віталію Івановичу.

З шаною та повагою професорсько-викладацький колектив психолого-педагогічного факультету.

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись