• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
pedfak_logo

Факультет педагогіки, психології та мистецтв

Головань Ніна Олексіївна

кандидат психологічних наук, доцент

Тема дисертаційного дослідження: «Особливості монологічного мовлення учнів 1-3 класів».

Доцент Головань Н.О. досліджувала: основні закономірності онтогенетичного розвитку монологічного мовлення дітей від першого до третього класу; різні види монологічного мовлення за характером завдань, володіння прийомами орієнтації на слухача, залежність якості монологічного мовлення від внутрішньомовної підготовки.

Про доцента Головань Н.О.

В житті кожної людини є особистості, чий вплив є неоціненним. Мова йде про педагогів, які не тільки дають міцні знання, але й впливають на формування особистості своїх вихованців. Для багатьох студентів, які навчалися на факультеті таким учителем з великої літери була Головань Ніна Олексіївна, кандидат психологічних наук, доцент, автор більше 100 наукових та методичних праць. У цієї розумної, енергійної, завзятої жінки вистачало часу на керівництво кафедрою психології КДПІ ім. О.С.Пушкіна, наукову роботу та співпрацю з колегами, допомогу молодим викладачам та спілкування зі студентами.

Багато провідних викладачів факультету педагогіки та психології, а саме, О.М. Близнюкова, Т.М. Васецька, Г.О. Горська, О.М. Гурова, Л.В. Калашникова, П.В. Лушин, І.Я. Мельничук були студентами доцента Головань Ніни Олексіївни і вважають себе послідовниками її ідей. На її лекціях студенти захоплено вивчали особливості психології людини, знайомилися з науковим досвідом зарубіжних науковців. Кожна лекція Ніни Олексіївни була неповторною, адже вона постійно наводила цікаві приклади, пропагувала гуманістичні ідеї. Головань Н.О. докладала багато зусиль, щоб кожен студент навчився вирішувати завдання практичного характеру. Вона вчила своїх студентів глибше розуміти самих себе і інших.

В останні роки професія психолога перетворюється в одну із найпопулярніших і поширених у сучасному житті. Кожен пересічний громадянин України має змогу знайомитися з науковими публікаціями вітчизняних та зарубіжних науковців, слідкувати за постійними рубриками з психології на сторінках газет та журналів, слухати коментарі провідних психологів у найпопулярніших передачах і шоу-програмах. А ще тридцять років тому інформація про погляди зарубіжних науковців-психологів була майже недоступною і саме завдяки заняттям Ніни Олексіївни її студенти долучалися до скарбниць світової психологічно ї науки. І нині підтримуються тісні зв’язки викладачів кафедри практичної психології з нашою колегою, яка залишається найбільшим авторитетом, мудрим порадником усіх починаннях.

Матеріали підготувала ст. викладач кафедри практичної психології Калашнікова Л.В.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись