Інструменти доступності

  • вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Участь гаранта та викладачів кафедри менеджменту та підприємництва у семінарі  «Зразкові практики акредитації освітніх програм закладів вищої освіти України»

Участь гаранта та викладачів кафедри менеджменту та підприємництва у семінарі «Зразкові практики акредитації освітніх програм закладів вищої освіти України»

17 жовтня 2024 року гарант освітньої програми «Економічна безпека» Оксана Буткевич та викладачі кафедри менеджменту та підприємництва взяли участь у черговому семінарі, організованому відділом забезпечення якості та цифрового супроводу освіти, для усіх зацікавлених осіб у розробці та удосконаленні освітніх програм.

Тема семінару була продиктована викликами стрімких змін законодавства та інших нормативних документів щодо акредитації освітніх програм у контексті європейської інтеграції.

Доповідачі детально розповіли про Національний план дій зовнішнього забезпечення якості вищої освіти України, ініційований Національним агентством із забезпечення якості вищої освіти, метою якого є консолідація зусиль усіх ключових стейкхолдерів у системі вищої освіти задля досягнення повної відповідності системи забезпечення якості вищої освіти Стандартам і рекомендаціям щодо забезпечення якості в Європейському просторі вищої освіти (ESG 2015) та отримання Національним агентством повного членства в Європейській асоціації із забезпечення якості вищої освіти (ENQA).

Ознайомили всіх учасників семінару з ключовими моментами зразкового проходження закладами вищої освіти акредитації. Зокрема на зустрічні були розглянуті інноваційні підходи до представлення, під час акредитацій, унікальності освітніх програм; приклади студентоцентрованого та практикоорієнтованого підходів реалізації освітньої програми та складові її успіху.

Ключовим аспектом даного заходу стало спрямування уваги гарантів та необхідності системного аудиту процедур внесення змін до освітніх програм та важливість оперативного реагування розробників програм на зміни у законодавстві.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись