Інструменти доступності

  • вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Навчання у співпраці як ефективна технологія проведення практичного заняття

Навчання у співпраці як ефективна технологія проведення практичного заняття

Навчання в співпраці на теперішній час стало однією із популярних технологій на кафедрі менеджменту та підприємництва Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка. Цю методику було застосовано к.п.н., доцентом Щоголєвою І.В. на практичному занятті  17 жовтня 2024 року з дисципліни «Цифрова економіка». Існують різні види роботи в малих групах, але враховуючи тему практичного заняття «Електронне урядування», викладачем було обрано один з них - вирішення проблеми з використанням аналітичної основи (таблиці).

2

Студентам було запропоновано проаналізувати динаміку споживачів та послуг за період 2021-2023 рр. в ЦНАП, в Дія Сіті, на порталі ДІЯ, на порталі Цифрової грамотності та прокоментувати отримані результати. З особливим ентузіазмом студенти відреагували й на інше завдання, в якому їм було запропоновано сформулювати пропозиції щодо введення нових електронних публічних послуг та обґрунтувати їх доцільність. Діапазон пропозицій був доволі широким: від цифрової карти інфраструктури міста, мобільної системи екстреного зв’язку та ін. до електронного голосування.

Використання технології співпраці в малих групах дало змогу досягти наступного: продовжити формувати навички роботи в команді, коли робота кожного забезпечує якість результату; навчити студентів з різним рівнем теоретичної підготовки співпрацювати; опановувати нові соціальні ролі, завдяки яким вони змінєвали статус суперників на членів однієї команди.

Гарний настрій студентів, продовження дискусії по темі заняття вже за межами аудиторії – це те, що надихає викладача й підтверджує правильність вибору ним методу навчання.

3

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись