• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Гостьова лекція зі STEM-освіти

Гостьова лекція зі STEM-освіти

16 травня 2024 р. на факультеті математики, природничих наук та технологій Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка відбулася гостьова лекція на тему «STEM-освіта – аспект розвитку Індустрії 5.0. (теоретико-методичний контекст)». Захід відкрила завідувач кафедри, доктор педагогічних наук, професор Олена Трифонова, яка відмітила значні наукові здобутки лектора Ольги Кузьменко – ученого секретаря секретаріату Вченої ради Донецького державного університету внутрішніх справ, доктора педагогічних наук, професора.

До лекції долучилися викладачі та науковці кафедри математики та цифрових технологій ЦДУ, науковці комунального закладу «Кіровоградський обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені Василя Сухомлинського». Слухачами були більше 50 студентів факультету математики, природничих наук та технологій, серед яких студенти спеціальностей: Професійна освіта (Цифрові технології) першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів вищої освіти, Середня освіта (Математика), Статистика, Середня освіта (Хімія), Середня освіта (Географія); Середня освіта (Фізика та астрономія) третього (освітньо-наукового) рівня вищої освіти та ін.

Під час лекції були розглянуті ключові теоретичні аспекти STEM-освіти, методологічні підходи до її впровадження та практичні приклади використання новітніх технологій у навчанні. Особливу увагу було приділено ролі STEM-освіти у формуванні майбутніх фахівців, здатних успішно працювати в умовах Індустрії 5.0, де люди і машини співпрацюють на новому рівні інтеграції.

Досить корисними були надані лекторкою посилання на ресурси Європейської школи Schoolnet Academy (http://www.eun.org/) та Scientix EU (https://www.scientix.eu/ ).

Лекція проводилася у змішаному режимі, спілкування нерідко переходило у жваву дискусію, адже зміст наукового напрямку настільки насичений новітніми ідеями та практичними досягненнями, що інакше й не могло бути. Досить активними були студенти спеціальності Професійна освіта (Цифрові технології).

На завершення науковці кафедри запросили Ольгу Степанівну виступити з доповіддю на пленарному засіданні XVII науково-практичної конференції кафедри, яка відбудеться у червні 2024 р.

Інформацію підготували д.пед.н., проф. О.М.Трифонова, д.пед.н., проф. М.І.Садовий, к.пед.н. Д.В.Соменко

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись