• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Обговорення перспектив розвитку освіти на курсах підвищення кваліфікації з цифрових технологій

Обговорення перспектив розвитку освіти на курсах підвищення кваліфікації з цифрових технологій

З 11 до 18 березня 2024 року на кафедрі математики та цифрових технологій Центральноукраїнського державного університету імені Володимира Винниченка тривали курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників на тему: «Методичні особливості організації освітнього процесу в умовах сучасного інформаційно-цифрового середовища».

До уваги слухачів були презентовані викладачами кафедри математики та цифрових технологій (д.пед.н., проф. О.М.Трифонова, д.пед.н., проф. М.І.Садовий, к.пед.н. Д.В.Соменко) курси:

–Діджиталізація в освіті та суспільстві

–Технології Інтернет речей

–Актуальний методичний інструментарій викладання цифрових технологій

–Інноваційна діяльність викладача за спеціалізацією (в т.ч. інклюзивна, гурткова, проєктна)

–Основи освітньої робототехніки.

Протягом курсів викладачі та учасники вивчили та обговорили найефективніші методики та підходи до роботи в сучасних умовах, де інформаційні технології займають ключове місце. В рамках курсів було розглянуто питання організації освітнього процесу, використання цифрових технологій у навчальній практиці, підготовки та використання електронних навчальних матеріалів, а також взаємодії з сучасними засобами комунікації.

Учасники курсів отримали практичні навички та інструменти, які допоможуть їм підвищити якість навчання та розвиток учнів у сучасному цифровому світі. Курси були високо оцінені учасниками за актуальність та корисність отриманої інформації.

За підсумками навчання учасники курсів і викладачі кафедри математики та цифрових технологій обговорили перспективи підготовки педагогічних кадрів у сучасних умовах.

Такі заходи сприяють підвищенню професійної компетентності педагогічних працівників та розвитку освітньої системи у відповідності до потреб і вимог сучасності.

Інформацію підготували проф. М.І.Садовий, проф. О.М.Трифонова, ст.викл. Д.В.Соменко

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись