• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Представники RBC group поділилися інгредієнтами штучного інтелекту

Представники RBC group поділилися інгредієнтами штучного інтелекту

01 березня 2024 року на факультеті математики, природничих наук та технологій відбулася пізнавальна лекція з приводу штучного інтелекту, спікером якої був Ігор Філіпенко – директор департаменту розширеної аналітики компанії RBC Group. На лекції був присутній виконавчий директор компанії RBC group Дмитро Замуренко.

Послухати спікерів на лекцію завітали студенти спеціальностей Професійна освіта (Цифрові технології), Середня освіта (Математика), Статистика та ін.

Представники RBC group відкрили студентам «інгредієнти» штучного інтелекту та поділилися секретними «стравами». Доповіли про вражаючі можливості їх застосування на «кухні» різних галузей бізнесу.

Без формул та логарифмів, все легко і цікаво. В такий спосіб компанія дала відповіді на такі питання: чим штучний інтелект або традиційне програмування відрізняється від машинного навчання, яка найбільша проблема в машинному навчанні, як працюють нейромережі, чого хоче бізнес, що таке ChatGPT та з чим його їдять, як персоналізувати продукт для кожного клієнта, спираючись на його вподобання.

Обговорювалися бази даних, роботу з ними та як прогнозувати результати завдяки ним; різні види нейромережі, їх будову і використання. На завершення лекції спікер додав трохи банкінгу та комерції, зокрема, говорили про ChatGPT та його роль у E-commerce.

Кожен зі студентів почув щось корисне для себе, спрогнозував можливість використання штучного інтелекту у майбутньому.

Дякуємо за цікаву та змістову лекцію!

Інформацію підготували студенти групи ЦТ23Б Побіяха Софія,
Шевцов Денис (фото) та професор О.М.Трифонова

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись