• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Відвідали гостьову лекцію колег

Відвідали гостьову лекцію колег

29 лютого 2024 року в Інституті педагогічної освіти й освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України у межах серії просвітницьких вебінарів «Цвіт української педагогіки: сучасне і минуле» відбулася онлайн гостьова лекція "ПЕДАГОГІКА СЕРЦЯ І ДОБРА АКАДЕМІКА ІВАНА ЗЯЗЮНА". На заході було присутньо більше 600 викладачів, студентів, магістрантів, аспірантів із різних закладів освіти України, серед яких були і викладачі нашого факультету:  в.о. завідувачка кафедри технологічної та професійної освіти, доцент Оксана Абрамова та доцент Сергій Рябець.

Іван Андрійович Зязюн – видатна постать, визначний учений і професор. Він став наймолодшим ректором в історії Радянської України. Його внесок у розвиток української педагогіки складно переоцінити. Під час лекції наголошувалася важливість ретроспективного огляду життєвого шляху та професійної діяльності Зязюна. Особливий акцент був зроблений на прогностичній цінності ідей академіка для подальшого розвитку української освіти і педагогічної науки.

Спікерами лекції виступили Нелля Ничкало, доктор педагогічних наук, професор, дійсний член (академік) НАПН України, академік-секретар Відділення професійної освіти і освіти дорослих НАПН України та Мирослава Вовк, доктор педагогічних наук, професор, завідувач відділу змісту і технологій педагогічної освіти Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України. Модератором заходу стала Наталія Філіпчук, доктор педагогічних наук, старший науковий співробітник,  провідний науковий співробітник відділу змісту і технологій педагогічної освіти Інституту педагогічної освіти і освіти дорослих імені Івана Зязюна НАПН України.

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись