• вул. Шевченка, 1, м. Кропивницький
  • (0522) 32-17-18
fizmat_logo

Факультет математики, природничих наук та технологій

Ярмарок професій у Новомиргороді

Викладачі факультету математики, природничих наук та технологій ЦДУ імені Володимира Винниченка були в когорті всіх інших представників п’яти факультетів, які завітали на профорієнтаційний захід «Ярмарок професій», що традиційно проходить у Новомиргороді Кіровоградської області.

Цікаві й престижні спеціальності університету презентувала доцентка кафедри менеджменту та підприємництва Оксана Буткевич.

222

Директорка ліцею №3 Тетяна Іванівна Свистунова виступила ініціаторкою та запросила на гостини в школу всіх випускників закладів загальної середньої освіти об’єднаної територіальної громади.

«Ярмарок професій» у форматі такої зустрічі був покликаний розширити знання випускників шкіл про світ професій, здійснити самоаналіз себе як особистості і аналіз зовнішньої ситуації, що впливає на професійне самовизначення та допомогти обрати професію своєї мрії. Було зібрано найкориснішу інформацію як для учнів, так і для їх батьків в одному місці!

Сьогоднішній стан освіти загалом диктує зовсім інші вектори роботи, як для шкіл так і для закладів вищої освіти. І діяльність у дусі взаємної співпраці та ефективності функціонування для освітян мають, за теперішніх проблем, стати зовсім на інші рейки.

Тому, коли на ярмарок завітали близько трьохсот учнів випускних класів та багато з них ще й з батьками, стало зрозуміло, що задум очильниці ліцею, пані Тетяни Іванівни, матиме гарний показник щодо рентабельності витрачених зусиль та часу.

Ми завжди хочемо, щоб за доволі невелику кількість часу та інших матеріальних затрат результат був оптимальним. А тут просто таки джерело майбутніх абітурієнтів. Тому всі учасники старанно готувались та пропонували учням свої презентації і запрошували до локацій, де розміщувались рекламні буклети, підручники, авторами яких є викладачі ЦДУ ім. В. Винниченка, вироби мистецтва випускників, тощо.

Наприкінці ярмарку директорка запросила представників закладів вищої освіти до конференц-зали для обговорення можливості підписання угод про співпрацю. Такий документ забезпечить створення профільних класів у ліцеї, а для університету – це можливість кафедри і факультети гарними результатами вступної кампанії та врешті решт побачити такі довгоочікувані повні аудиторії студентів.

Інформацію підготувала доцент О.В.Буткевич

 

Image

Столітні традиції якісної освіти!

Підписатись